Μουντιάλ: Ισπανία, Πορτογαλία και Ουκρανία θα διεκδικήσουν τη διοργάνωση του 2030

Μουντιάλ: Ισπανία, Πορτογαλία και Ουκρανία θα διεκδικήσουν τη διοργάνωση του 2030

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας ανακοίνωσε τη σύμπραξή της με την Πορτογαλία και την Ουκρανία για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ 2030.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας ανακοίνωσε τη σύμπραξή της με την Πορτογαλία και την Ουκρανία για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ 2030. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η σύμπραξη των τριών χωρών έχει την υποστήριξη της UEFA. 

«Ο Λουίς Ρουμπιάλες και ο Φερνάντο Γκόμες, επικεφαλής των ομοσπονδιών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θεωρούν ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για να μεταδώσει έντονα ένα μήνυμα που θα χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης στο μέλλον», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Η υποψηφιότητα ενισχύει τους δεσμούς με την Ευρώπη δημιουργώντας ελπίδα και παρέχοντας εργαλεία ανασυγκρότησης στον ουκρανικό λαό, ο οποίος εξέφρασε την υπερηφάνεια και την ευγνωμοσύνη του για τη συμμετοχή του σε αυτό το έργο», σημειώνεται σχετικά. 

Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής θα είναι ο Αντόνιο Λανάνχο. Έντεκα ισπανικά γήπεδα και τρία πορτογαλικά θα συμμετάσχουν στο φάκελο που θα κατατεθεί. Κατά πάσα πιθανότητα, η Ουκρανία θα φιλοξενήσει έναν όμιλο της διοργάνωσης.

Η εφημερίδα Times, με δημοσίευμά της την Τρίτη, είχε αποκαλύψει τις προθέσεις των τριών χωρών. Όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα, η πρόταση βασίζεται στην ιδέα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αποκαταστήσει την ελπίδα και την ειρήνη, καθώς η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία εδώ και 7,5 μήνες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διοργανωτές αναμένουν ότι μέχρι το 2030 η ρωσική εισβολή θα έχει τερματιστεί. Οι Ουκρανοί θεωρούν ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.

Υπενθυμίζουμε ότι Σαουδική Αραβία προσπαθεί να καταθέσει κοινό φάκελο μαζί με την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Στη διεκδίκηση της διοργανώσης θα μπουν και χώρες της Νοτίου Αμερικής με την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, την Παραγουάη και τη Χιλή να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή