Μπαρτσελόνα: Αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ θα οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες

Μπαρτσελόνα: Αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ θα οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες

Η Μπαρτσελόνα είναι σε δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπαρτσελόνα είναι σε δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Τσάβι ήρθε ισόπαλη (3-3) με την Ίντερ στην έδρα της για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων.

Οι Καταλανοί είναι στην τρίτη θέση του τρίτου ομίλου με 4 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την Ίντερ. Οι «νερατζούρι» κρατούν στα χέρια τους την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Με νίκη απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν, την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, η ομάδα του Ιντζάγκι προκρίνεται στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τότε η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί στο Europa League. Η ζημιά θα είναι πολλαπλή για την ισπανική ομάδα αφού εκτός από το πρεστίζ, θα χάσει και σημαντικά ποσά.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν διανύουν και τις καλύτερες μέρες τους στο οικονομικό κομμάτι. Η Μπαρτσελόνα πούλησε μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων του συλλόγου προκειμένου να αποκτήσει ρευστότητα και να καταφέρει να κάνει μεταγραφές. 

Ο Λεβαντόφσκι, ο Ραφίνια, ο Κουντέ και ο Πάμπλο Τόρε στοίχισαν σχεδόν 160 εκατομμύρια στην ομάδα. Μοναδικός στόχος ήταν η ευρωπαϊκή διάκριση προκειμένου η Μπαρτσελόνα να βγάλει τη χρονιά.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου θεώρησαν ότι η ομάδα θα φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά προϋπολογίζοντας τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ, που θα λάμβανε ως στάνταρ ποσό μόνο με την πρόκριση στην οκτάδα. Τα ποσά αυτά μεταφράζονται σε 9,6 εκατομμύρια ευρώ αν η ομάδα προκρινόταν στη φάση των «16» και 10,6 εκατομμύρια αν η ομάδα έφτανε μέχρι τα προημιτελικά

Σε αυτά τα ποσά δεν υπολογίζονται τα έσοδα από τα πριμ που δίνει η UEFA σε περίπτωση νίκης αλλά και τα εισιτήρια. Αν, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα δεν καταφέρει να προκριθεί στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε το ποσό αυτό κινδυνεύει να χαθεί δημιουργώντας σημαντικό θέμα.

Η Μπαρτσελόνα θα καταφέρει να ισοφαρίσει τη χασούρα σε περίπτωση που κατακτήσει το Europa League και στη συνέχεια πάρει και το Ευρωπαϊκό Super Cup αφού θα εισπράξει 14,9 και 4,5 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή