Βόλεϊ: Ιταλίδα διεθνής αποσύρεται από την Εθνική λόγω ρατσιτσικών επιθέσεων

Βόλεϊ: Ιταλίδα διεθνής αποσύρεται από την Εθνική λόγω ρατσιτσικών επιθέσεων

Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών της Ιταλίας γνωστοποίησε η Πάολα Εγκόνου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών της Ιταλίας γνωστοποίησε η Πάολα Εγκόνου. Η 23χρονη αθλήτρια είναι αγανακτισμένη από τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται.

Σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων διακρίνεται η Ιταλίδα διαγώνια να κλαίει. Η ίδια εκφράζει την αγανάκτησή της στον ατζέντη της μετά τον μικρό τελικό με τις ΗΠΑ όπου η «σκουάντρα ατζούρα» νίκησε με 3-0 σετ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. «Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με την Εθνική ομάδα. Έχω κουραστεί να με ρωτάνε συνέχεια αν είμαι Ιταλίδα. Όποτε χάνει η ομάδα φταίει εγώ», σημείωσε μεταξύ άλλων η Εγκόνου. 

Η σούπερ σταρ της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας μίλησε στη συνέχεια στο δίκτυο Sky και γνωστοποίησε την απόφασή της να κάνει ένα διάλειμμα από την Εθνική ομάδα. «Είμαι περήφανη για την ομάδα, την ομάδα και τον εαυτό μου. Ήταν πολύ δύσκολο να βγω στο γήπεδο. Είναι τιμή μου που φοράω τη μπλε φανέλα της Εθνικής ομάδας, αλλά θα ήθελα πολύ να έχω μια ελεύθερο καλοκαίρι. Να ξεκουράζομαι όπως όλοι οι άνθρωποι. Με κάνει να γελάω όταν σκέφτομαι ότι έχω διαβάσει ανθρώπους που με έχουν ρωτήσει αν είμαι Ιταλίδα και αναρωτιέμαι γιατί εκπροσωπώ τέτοιους ανθρώπους. Πάντα με στοχοποιούν και εντοπίζουν τα λάθη μου αναφέροντας ότι θα μπορούσα να έχω πάει καλύτερα».

Ο Μάριο Ντράγκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αθλήτρια και της εξέφρασε τη στήριξή του. «Είναι καμάρι του ιταλικού αθλητισμού και να έχει την ευκαιρία να κερδίσει πολλά τρόπαια στο μέλλον με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας», αναφέρεται στο σχετικό μήνυμα του επίσημου λογαριασμού του πρωθυπουργού της Ιταλίας στο twitter.

Η Πάολα Εγκόνου γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1998 στην πόλη Τσιταντέλα της Ιταλίας από Νιγηριανούς γονείς. Έχει ύψος 1,93 και θεωρείται από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο. Με τη φανέλα της Κονελιάνο κατέκτησε τα πάντα στην καριέρα της. Το καλοκαίρι του 2022 υπέγραψε στη Βακίφμπανκ της Τουρκίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή