Τένις: Πρώην Νο.1 στις γυναίκες πιάστηκε ντοπέ

Τένις: Πρώην Νο.1 στις γυναίκες πιάστηκε ντοπέ

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε η Σιμόνα Χάλεπ, πρώην Νο.1 του κόσμου στο τένις

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε η Σιμόνα Χάλεπ, πρώην Νο.1 του κόσμου στο τένις. Όπως ανακοίνωσε η η Διεθνής Υπηρεσία Ακεραιότητας του Τένις η αθλήτρια από τη Ρουμανία βρέθηκε θετική σε φάρμακο κατά της αναιμίας Roxadustat, σε έλεγχο που της έγινε κατά τη διάρκεια του US Open.

Στη διοργάνωση αυτή αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Ντάρια Σνίγκουρ. Η Χάλεπ έχει κερδίσει δύο Grand Slam, το Roland Garros και το Wimbledon το 2018 και κινδυνεύει με αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. 

Θυμίζουμε ότι πριν έξι χρόνια η Μαρία Σαράποβα είχε τιμωρηθεί με 15 μήνες αποκλεισμό μετά από θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ. Η Ρωσίδα, πρώην Νο.1, είχε βρεθεί θετική στην ουσία meldonium κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Australian Open.

Η Σιμόνα Χάλεπ σε ανάρτησή της στο twitter σημειώνει:

«Σήμερα ξεκινάει ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου: αυτός για την αλήθεια. Ειδοποιήθηκα ότι βρέθηκα θετική σε μία απαγορευμένη ουσία που λέγεται Roxadustat σε πολύ μικρή ποσότητα, κάτι που είναι το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου.

Σε όλη μου την καριέρα, η ιδέα του να κλέψω δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου, καθώς είναι ενάντια στις αρχές που διδάχθηκα.

Αντιμετωπίζοντας μια τόσο άδικη κατάσταση, νιώθω εντελώς μπερδεμένη και προδομένη. Θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να αποδείξω ότι ποτέ δεν πήρα εν γνώσει μου αυτή την απαγορευμένη ουσία και πιστεύω ότι, αργά ή γρήγορα, η αλήθεια θα βγει στο φως.

Δεν πρόκειται για τίτλους ή χρήματα. Έχει να κάνει με την τιμή και την ιστορία αγάπης που έχω αναπτύξει με το τένις τα τελευταία 25 χρόνια».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Σιμόνα Χάλεπ ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι δεν θα αγωνιστεί σε άλλο τουρνουά μέχρι το 2023. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή