Μάντσεστερ Σίτι: Το πρόβλημα με τα χαμένα πέναλτι

Μάντσεστερ Σίτι: Το πρόβλημα με τα χαμένα πέναλτι

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι έχουν χάσει 25 από τα 80 πέναλτι που έχουν εκτελέσει κατά την θητεία του Πεπ Γκουαρδιόλα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν ξέρω πόσα πέναλτι έχουμε χάσει», παραδέχτηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το 0-0 της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ριγιάντ Μαχρέζ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα Κόμπελ.

Ήταν η δεύτερη διαδοχική άστοχη εκτέλεση για τον Μαροκινό μετά από εκείνη απέναντι στην Κοπεγχάγη. Τα πέναλτι είναι ένας τομέας που η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα υστερεί σημαντικά.

Από τον Ιούλιο του 2016, οπότε και ανέλαβε τη Μάντσεστερ Σίτι, οι «πολίτες» έχουν αστοχήσει σε 25 από τα 80 πέναλτι που έχουν εκτελέσει. Το ποσοστό των χαμένων εκτελέσεων φτάνει στο 31,25%, που είναι η χειρότερη επίδοση μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στην Premier League.

«Φυσικά είναι πρόβλημα από τη στιγμή που έχουμε χάσει 25 πέναλτι, τα περισσότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ», σημείωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα. «Δεν είναι καλό. Πάντα θαύμαζα τους ποδοσφαιριστές που αναλάμβαναν την ευθύνη, αλλά είναι πρόβλημα ότι έχουμε χάσει τόσα πολλά πέναλτι», συμπλήρωσε ο Ισπανός προπονητής.

Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε και την άστοχη εκτέλεση του Μαχρέζ. Ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής μετρούσε 10 διαδοχικές εύστοχες εκτελέσεις πριν χάσει ένα πέναλτι στο ντέρμπι του Άνφιλντ με τη Λίβερπουλ το 2019.

«Ο Ριγιάντ ήταν εξαιρετικός, πριν δύο ή τρία χρόνια εκτέλεσε το πέναλτι για να έρθει το 1-1 (σ.σ. απέναντι στη Ντόρτμουντ το 2021) για να μας βοηθήσει να προκριθούμε στον ημιτελικό για πρώτη φορά», πρόσθεσε ο Γκουαρδιόλα.

«Τον τελευταίο καιρό χάνει πέναλτι. Θα επιστρέψει. Θα κάνει ένα διάλειμμα τώρα από τα πέναλτι. Οι ομάδες είναι δυνατές σωματικά και τους δίνουμε πλεονέκτημα χάνοντας πέναλτι. Συνέβη πολλές φορές. Είναι πολλοί παίκτες», διευκρίνισε ο Ισπανός προπονητής.

Με πληροφορίες από το TheAthletic

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή