Μουντιάλ 2022: Οι αρχηγοί επτά ευρωπαϊκών ομάδων δεν θα φορέσουν το περιβραχιόνιο «OneLove»

Μουντιάλ 2022: Οι αρχηγοί επτά ευρωπαϊκών ομάδων δεν θα φορέσουν το περιβραχιόνιο «OneLove»

Η τιμωρία με κίτρινη κάρτα ανάγκασε επτά ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες να υποχωρήσουν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η FIFA απαγόρευσε στους αρχηγούς των ομάδων να φορέσουν το περιβραχιόνιο «OneLove» κατά τη διάρκεια των αγώνων του Μουντιάλ του Κατάρ. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε ότι όσοι παίκτες το φορούν θα τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα πριν από την εκκίνηση των αγώνων.

Η Αγγλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ουαλία, το Βέλγιο, η Δανία και η Ελβετία εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας εξηγούν τους λόγους που έκαναν πίσω και οι αρχηγοί τους δεν θα φορέσουν το περιβραχιόνιο. Οι επτά ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ήταν αποφασισμένες να παρακάμψουν τον κανονισμό που υπαγορεύει ότι ο εξοπλισμός της κάθε εθνικής ομάδας δεν πρέπει να περιλαμβάνει πολιτικά, θρησκευτικά ή προσωπικά συνθήματα, δηλώσεις ή εικόνες αλλά η τιμωρία των ποδοσφαιριστών, τους ανάγκασε να κάνουν πίσω. 

«Η FIFA ήταν ξεκάθαρη πως θα προχωρήσει σε αθλητικές κυρώσεις σε περίπτωση που οι αρχηγοί των ομάδων μας εμφανιστούν στο γήπεδο με το περιβραχιόνιο ”OneLove”. Ως οι εθνικές ομοσπονδίες αποφασίσαμε πως δεν μπορούμε να βάλουμε τους παίκτες σε μία κατάσταση που θα επιφέρει αθλητικές τιμωρίες, συμπεριλαμβανομένων και καρτών, έτσι τους ζητήσαμε να μην τα φορέσουν στα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήμασταν προετοιμασμένοι να πληρώσουμε πρόστιμα τα οποία κανονικά θα εφαρμόζονταν σε παραβιάσεις κανονισμών σχετικών με την φανέλα και είχαμε ισχυρή θέληση να τα φορέσουμε. Ωστόσο, δεν μπορούμε να βάλουμε τους παίκτες σε μία κατάσταση που ίσως δεχθούν κίτρινη κάρτα ή ίσως ακόμη αναγκαστούν και να φύγουν από το γήπεδο.

Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την αποφαση της FIFA που πιστεύουμε πως είναι αδικαιολόγητη – γράψαμε στην FIFA τον Σεπτέμβριο και την πληροφορήσαμε για την επιθυμία να το φορέσουμε για να υποστηρίξουμε την ενσωμάτωσή του στο ποδόσφαιρο και δεν πήραμε απάντηση. Οι παίκτες και οι προπονητές μας είναι απογοητευμένοι – είναι ξεκάθαροι οπαδοί της συμπερίληψής τους στο ποδόσφαιρο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή