Μουντιάλ 2022, Αγγλία – Ιράν 6-2: Νίκη στο ρελαντί

Μουντιάλ 2022, Αγγλία – Ιράν 6-2: Νίκη στο ρελαντί

Η Αγγλία επιβλήθηκε με 6-2 του Ιράν για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αγγλία επιβλήθηκε με 6-2 του Ιράν για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ. Η ομάδα του Σάουγκεϊτ έφτασε στην άνετη νίκη παίζοντας κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Δύο γκολ σημείωσε ο Σάκα.

Ο επόμενος αγώνας της Αγγλίας είναι κόντρα στις ΗΠΑ. Το Ιράν παίζει απέναντι στην Ουαλία.

Για την ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα ο Μοχαμάντι και ο Χατζισαφί της ΑΕΚ. Οι Άγγλοι ξεκίνησαν δυνατά και είχαν κατοχή της μπάλας.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ απείλησε για πρώτη φορά στο 8′ με την κεφαλιά του Μαγκουάιρ να καταλήγει άουτ. Στο 17′ ο τερματοφύλακας του Ιράν, Μπεϊρανβάντ αντικαταστάθηκε από τον Χοσεϊνί αφού είχε πρόβλημα τραυματισμού.

Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας και είχαν νέα καλή στιγμή στο 30′ με τον Μάουντ. Οι Άγγλοι είχαν δοκάρι με τον Μαγκουάιρ στο 32ο λεπτό και άνοιξαν το σκορ τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Μπέλιγχαμ.

Το Ιράν δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα με τους παίκτες του Σάουθγκεϊτ να έχουν συντριπτική υπεροχή. Στο 43′ οι τυπικά γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Σάκα και ο Στέρλινγκ με ωραίο τελείωμα στο πρώτο των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου «έγραψε» το 3-0.

Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ είχ την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα στο ενδέκατο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα, ο Ταρεμί σούταρε με τη μία αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το Ιράν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να πιέσει ψηλά. Στο 59′ ο Σο σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθειά του Εζατολαχί στο 61ο λεπτό.

Λίγες στιγμές αργότερα, η Αγγλία σημείωσε τέταρτο γκολ. Ο Στέρλινγκ πάσαρε στον Σάκα, που πέρασε δύο αμυντικούς και πλάσαρε στη διεξιά γωνία του Χοσεϊνί.

Στο 65′ οι τυπικά φιλοξενούμενοι σημείωσαν το γκολ της τιμής με τον Ταρεμί. Ο Ράσφορντ «έγραψε» το 5-1 λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι «έσβησε» με την Αγγλία να κυκλοφορεί την μπάλα. Στο 84′ ο Ράσφορντ σούταρε από διαγώνια θέση αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο Γκρίλις διαμόρφωσε το 6-1 με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Οι Ιρανοί έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά η προσπάθεια του Αζμούν κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ μείωσε σε 6-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ταρεμί στο φινάλε του αγώνα. 

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μάουντ (71′ Φόντεν), Μαγκουάιρ (70′ Ντάιερ), Τρίπιερ, Μπέλινγχαμ, Ράις, Σο, Στέρλινγκ (70′ Γκρίλις), Σακά (70′ Ράσφορντ), Κέιν (75′ Γουίλσον).

Ιράν (Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ (20′ Χουσεϊνί), Μοχαραμί, Μοχαμάντι, Χοσεϊνί, Χατζισαφί, Τσεσμί (46′ Κανανί), Τζαχανμπάς (46′ Γκολιζαντέχ), Πουραλιγκάντζι, Καρίμι (46′ Εζατολάχι), Νουρολαχί (78′ Αζμούν), Ταρεμί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή