Μουντιάλ 2022, Μεξικό – Πολωνία 0-0: Ισοπαλία διά χειρός Οτσόα

Μουντιάλ 2022, Μεξικό – Πολωνία 0-0: Ισοπαλία διά χειρός Οτσόα

Ο Γκιγιέρμο Οτσόα απέκρουσε πέναλτι του Λεβαντόφσκι και το Μεξικό με την Πολωνία έμειναν στο 0-0 σε αγώνα για τον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γκιγιέρμο Οτσόα απέκρουσε πέναλτι του Λεβαντόφσκι και το Μεξικό με την Πολωνία έμειναν στο 0-0 σε αγώνα για τον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ. Ήταν η δεύτερη διαδοχική «λευκή ισοπαλία» μετά την αναμέτρηση της Δανίας με την Τυνησία για τον τέταρτο όμιλο.

Ο Πινέδα και ο Νταμιάν Σιμάνσκι που αγωνίζονται στην ΑΕΚ έμειναν στον πάγκο. Ο αγώνας είχε ιστορικό χαρακτήρα αφού για πρώτη φορά στο Μουντιάλ μία γυναίκα ήταν στη διαιτητική ομάδα με τη Στεφανί Φραπάρ να εκτελεί χρέη τέταρτου. 

Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο έψαξε ένα γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι τυπικά γηπεδούχοι απειλούσαν κυρίως από στατικές φάσεις. Στο 13′ μία κεφαλιά του Μορένο δεν βρήκε στόχο. 

Το Μεξικό είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 26′ όταν ο Βέγκα αστόχησε σε κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκαγιάρδο πέρασε τον Σέζνι αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει στη συνέχεια. 

Το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις. Η Πολωνία δεν μπορούσε να βρει χώρους και να γίνει απειλητική ενώ και το Μεξικό είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. 

Η Πολωνία κέρδισε πέναλτι στο 54′ μετά από ανατροπή του Λεβαντόφσκι. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Οτσόα απέκρουσε την προσπάθειά του. 

Στο 64ο λεπτό ήταν σειρά του Σέζνι να κάνει σπουδαία επέμβαση σε σέντρα του Άλβαρες. Οι δύο ομάδες κυκλοφορούσαν την μπάλα, δίχως να είναι απειλητικές και χωρίς το ματς να έχει μεγάλες φάσεις. 

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπερεζίνσκι σούταρε αλλά ο Οτσόα μπλόκαρε. Λίγο αργότερα, το σουτ του Κριχόβιακ κατέληξε άουτ, ενώ η προσπάθεια του Αντούνα δεν ανησύχησε τον Σέζνι.

Μεξικό (Μαρτίνο): Οτσόα, Σάντσες, Μοντές, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα (71’ Ροντρίγκες), Έ. Άλβαρες, Τσάβες, Λοσάνο, Μαρτίν (71’ Χιμένες), Βέγκα (84’ Αντούνα)

Πολωνία (Τσ. Μίχνιεβιτς): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Κιβιόρ, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Σ. Σιμάνσκι (72’ Φρανκόφσκι), Ζαλέφσκι (46’ Μπιέλικ), Ζιελίνσκι (88’ Μίλικ), Λεβαντόφσκι

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή