FIFA: Η Δανία δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα Ινφαντίνο

FIFA: Η Δανία δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα Ινφαντίνο

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει τον Τζιάνι Ινφαντίνο στις εκλογές της FIFA

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας γνωστοποίησε ότι δεν θα στηρίξει τον Τζιάνι Ινφαντίνο στις εκλογές της FIFA. Ο 52χρονος δικηγόρος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τις εκλογές που θα γίνουν στις 16 Μαρτίου 2023 στο Κιγκάλι της Ρουάντα.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αντιδρά μετά τις αποφάσεις της FIFA και την απαγόρευση του περιβραχιόνιου «OneLove» κατά τη διάρκεια των αγώνων του Μουντιάλ. Η παγκόσμια ομοσπονδία ήταν έτοιμη να τιμωρήσει τους παίκτες με κίτρινη κάρτα, αλλά και τις ομάδες. 

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου την Τετάρτη και δήλωσε πως είναι θυμωμένος από τις ενέργειες της FIFA. «Υπάρχει μόνον ένας υποψήφιος και θα πρέπει να δούμε αν θα υπάρξει άλλος. Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά η Δανία δεν θα στηρίξει τον σημερινό πρόεδρο» ανέφερε ο Γιέσπερ Μέλερ. 

«Αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη. Δεν είμαι απλώς απογοητευμένος, είμαι θυμωμένος. Αυτή είναι η έβδομη διοργάνωσή μου ως πρόεδρος. Είναι εντελώς απαράδεκτο οι παίκτες να εκτίθενται σε αυτό. Πρέπει να απαντήσουμε» πρόσθεσε ο Δανός παράγοντας. 

Θυμίζουμε ότι η Αγγλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ουαλία, το Βέλγιο, η Δανία και η Ελβετία είχαν προαναγγείλει ότι οι αρχηγοί των ομάδων τους θα φορούσαν το περιβραχιόνιο «OneLove» στη διοργάνωση του Κατάρ. Οι επτά ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ήταν αποφασισμένες να παρακάμψουν τον κανονισμό που υπαγορεύει ότι ο εξοπλισμός της κάθε εθνικής ομάδας δεν πρέπει να περιλαμβάνει πολιτικά, θρησκευτικά ή προσωπικά συνθήματα, δηλώσεις ή εικόνες, αλλά η τιμωρία των ποδοσφαιριστών τούς ανάγκασε να κάνουν πίσω. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή