Μουντιάλ 2022: Οι Γερμανοί διεθνείς έκλεισαν τα στόματά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Μουντιάλ 2022: Οι Γερμανοί διεθνείς έκλεισαν τα στόματά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους τρόπο για τις πράξεις της FIFA

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παίκτες της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους τρόπο για τις πράξεις της FIFA. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές έκλεισαν τα στόματά τους στην ομαδική τους φωτογραφία πριν τη σέντρα του αγώνα με την Ιαπωνία για τον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ.

Οι παίκτες του Χάνσι Φλικ διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο για τις πρακτικές της FIFA αλλά και των διοργανωτών του Μουντιάλ. Θυμίζουμε ότι η Παγκόσμια ομοσπονδία απαγόρευσε στους αρχηγούς των ομάδων να φορέσουν το περιβραχιόνιο «OneLove».

Στην ανακοίνωσή της μέσω του Twitter η Εθνική ομάδα της Γερμανίας ανέφερε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα. 

«Με το περιβραχιόνιο θέλαμε να δώσουμε ένα παράδειγμα των αξιών που έχουμε στην εθνική ομάδα: διαφορετικότητα και αμοιβαίος σεβασμός, θέλαμε να το φωνάξουμε μαζί με άλλες χώρες.

Δεν είναι πολιτικό μήνυμα: τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα.

Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Γι’αυτό κι αυτό το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύουν να φορέσουμε το περιβραχιόνιο είναι σαν να μας φιμώνουν. Η θέση μας ισχύει», αναφέρεται στο σχετικό μήνυμα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή