Μουντιάλ 2022: Πρεμιέρα με το δεξί η Ελβετία

Μουντιάλ 2022: Πρεμιέρα με το δεξί η Ελβετία

Η Ελβετία επιβλήθηκε με 1-0 του Καμερούν για τον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελβετία επιβλήθηκε με 1-0 του Καμερούν για τον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ. Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση.

Ο αγώνας κρίθηκε με γκολ του Μπριλ Εμπολό στο 48ο λεπτό. Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε αφού έχει γεννηθεί στο Καμερούν.

Οι τυπικά γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν στην μπάλα στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι Καμερουνέζοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 10′ με τον Ζόμερ να αποκρούει τις προσπάθειες του Μπεούμο και του Εκαμπί. Ο Ελβετός τερματοφύλακας ήταν αποτελεσματικός και απέναντι στον Τσούπο – Μότινγκ. 

Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να βρει τους χώρους και να απειλήσει. Αντίθετα, οι Καμερουνέζοι ήταν πιο επικίνδυνοι κυνηγώντας τις αντεπιθέσεις. 

Το πρώτο ημίχρονο είχε λίγες καλές φάσεις. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ζόμερ μπλόκαρε εκτέλεση φάουλ του Καμερούν. 

Στο 48′ ο Σακίρι γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Εμπολό πλάσαρε για το 1-0 των Ελβετών. Ο σκόρερ της ομάδας δεν πανηγύρισε αφού γεννήθηκε στο Καμερούν. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έψαξαν το γρήγορο γκολ για να μπουν και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης. Στο 57′ ο Τσούπο-Μότινγκ σούταρε από μακριά με τον Ζόμερ να μπλοκάρει. 

Στο 66′ ο Βάργκας έκανε σουτ με τον Ονάνα να αποκρούει εντυπωσιακά. Η ομάδα του Ρίγκομπερτ Σονγκ πίεζε για την ισοφάριση με τους Ελβετούς να κλείνουν τους χώρους. 

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Τσάκα σούταρε με τον τερματοφύλακα του Καμερούν να μπλοκάρει την προσπάθειά του. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Σεφέροβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Ελβετίας.

Ελβετία (Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες (90′ Tσεμέρτ), Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (71΄Οκαφόρ), Σο (71’ Φράι), Βάργκας (81’ Ρίντερ), Εμπολό (71’ Σεφέροβιτς)

Καμερούν (Σονγκ): Ονανά, Ενγκοράν, Τολό, Καστελέτο, Ενκουλού, Γκουέ, Ανγκουίσα, Χονγκλά (68’ Οντουά), Εκαμπί (74’ Νκουντού), Μππεουμό (81’ Ενγκαμαλό), Τσούπο-Μότινγκ (74’ Aμπουμπακάρ)

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή