Μουντιάλ 2022: Ζόρικη νίκη για την Πορτογαλία – Έγραψε ιστορία ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Μουντιάλ 2022: Ζόρικη νίκη για την Πορτογαλία – Έγραψε ιστορία ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Η Πορτογαλία επιβλήθηκε με 3-2 της Γκάνας για τον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει γκολ σε πέντε Μουντιάλ.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πορτογαλία επιβλήθηκε με 3-2 της Γκάνας για τον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει γκολ σε πέντε Μουντιάλ. 

Ο αγώνας είχε εντυπωσιακό ρυθμό, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Πορτογαλία είναι στην πρώτη θέση του ομίλου και έχει προβάδισμα πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 10′ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο ηγέτης της Πορτογαλίας έκανε την κεφαλιά από κοντά στο 13ο λεπτό, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. 

Η Πορτογαλία κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά η Γκάνα αμυνόταν πολύ καλά. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος απειλούσε κυρίως με σέντρες.

Στο 31′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, αφού είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να είναι απειλητικοί. 

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η Γκάνα απείλησε με σουτ του Κούντους. Στο 65′ η Πορτογαλία κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο σούπερ σταρ της ομάδας του Φερνάντο Σάντος ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 γράφοντας ιστορία. Ο 37χρονος άσος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημειώνει γκολ σε πέντε Μουντιάλ. 

Στο 71′ ο Κόστα μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ένα σουτ του Κούντους. Λίγες στιγμές αργότερα, η Γκάνα ισοφάρισε με γκολ του Αντρέ Αγιού.

Οι Ίβηρες αντέδρασαν γρήγορα και προηγήθηκαν με 2-1 με ωραίο τελείωμα του Ζοάο Φέλιξ στο 78ο λεπτό. Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν το 3-1 δύο λεπτά αργότερα με γκολ του Λεάο. 

 
 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να ξεκουράσει τους Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζοάο Φέλιξ. Στο 89′ ο Μπουκαρί βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή της Πορτογαλίας και με ωραία κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-2. 

Η Γκάνα έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Ινάκι Γουίλιαμς στην τελευταία φάση του αγώνα. 

Πορτογαλία (Σάντος): Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77′ Λεάο), Οτάβιο (56′ Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88′ Ράμος), Ρονάλντο (88′ Μάριο), Μπ. Σίλβα (88′ Παλίνια)

Γκάνα (Άντο): Ζιγκί, Αμαρτέι, Σεϊντού (66′ Λάμπτεϊ), Τζικού (90+2′ Σεμενιό), Σαλισού, Μπάμπα, Σαμέντ (90+2′ Κιερέ), Πάρτεϊ, Κουντούς (77′ Μπουκαρί), Γουίλιαμς, Α. Αγιού (77′ Ζ. Αγιού)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή