Μουντιάλ 2022, Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα 0-1: «Χτύπησε» με Φούλερ, συνεχίζει να ελπίζει

Μουντιάλ 2022, Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα 0-1: «Χτύπησε» με Φούλερ, συνεχίζει να ελπίζει

Με γκολ του Φούλερ στο 81’ η Κόστα Ρίκα επιβλήθηκε με 1-0 της Ιαπωνίας για τον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γκολ του Φούλερ στο 81’ η Κόστα Ρίκα επιβλήθηκε με 1-0 της Ιαπωνίας για τον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ. Η ομάδας του Λουίς Φερνάντο Σουάρες πήρε την πρώτη της στη διοργάνωση του Κατάρ και συνεχίζει να ελπίζει σε πρόκριση στη νοκ άουτ φάση.

Οι Κοσταρικανοί αντιμετωπίζουν την τελευταία αγωνιστική τη Γερμανία. Η Ιαπωνία, που έχει 3 βαθμούς, θα παίξει κόντρα στην Ισπανία.

Σε χαμηλό ρυθμό έπαιξαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Η Ιαπωνία κυκλοφορούσε την μπάλα με την Κόστα Ρίκα να μην μπορεί να φανεί απειλητική.

Στο 13’ ο Ντοάν έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα αλλά η μπάλα κατέληξε πλάγιο άουτ. Αυτή ήταν μία από τις ελάχιστες αξιοσημείωτες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες δεν κατέγραψαν προσπάθεια εντός εστίας, ενδεικτικό του κακού πρώτου ημιχρόνου.

Η ομάδα του Μοριγιάσου μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να απειλήσει. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ασάνο (46’, 48’) με τον Νάβας να μπλοκάρει και στις δύο περιπτώσεις.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε ανέβει αισθητά. Οι Ιάπωνες ήταν πιο απειλητικοί και προσπαθούσαν να πετύχουν ένα γκολ κυρίως με στημένες φάσεις.

Στο 65’ ο Σόμα εκτέλεσε ένα φάουλ αλλά με Μπόργκες έδιωξε εύκολα. Οι Κοσταρικανοί είχαν έναν παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση.

Οι τυπικά γηπεδούχοι κατάφεραν κόντρα στη ροή του αγώνα να ανοίξουν το σκορ στο 81ο λεπτό. Μετά από ωραίο passing game των παικτών του Σουάρες, η μπάλα κατέληξε στον Φούλερ που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 88’ οι Ιάπωνες έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Καμάντα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νάβας και στη συνέχεια της φάσης δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ιαπωνία (Μοριγιάσου): Γκόντα, Γιοσίντα, Ιτακούρα, Γιαμάνε (62’ Μιτόμα), Ναγκατόμο (46’ Χιρόκι Ίτο), Έντο, Μορίτα, Καμάντα, Ντοάν (67’ Γιουνούα Ίτο), Σομά, Ουεντά (46’ Ασάνο).

Κόστα Ρίκα (Σουάρεθ): Νάβας, Ντουάρτε, Κάλβο, Γουάστον, Οβιέδο, Μπόργκες (89’ Σάλας), Τεγιέδα, Φούλερ Σπενς, Τόρες (64’ Μπένετ), Κάμπελ (90+4′), Κοντρέρας (64’ Αγκιλέρα).

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή