Μουντιάλ 2022: Επιβλητική η Κροατία απέναντι στον Καναδά

Μουντιάλ 2022: Επιβλητική η Κροατία απέναντι στον Καναδά

Η Κροατία επιβλήθηκε με 4-1 του Καναδά για τον έκτο όμιλο του Μουντιάλ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κροατία επιβλήθηκε με 4-1 του Καναδά για τον έκτο όμιλο του Μουντιάλ. Οι φιναλίστ του Μουντιάλ της Ρωσίας έκαναν την ανατροπή αφού βρέθηκαν να χάνουν με γκολ του Ντέιβις στο ξεκίνημα του αγώνα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς ήταν ο Αντρέι Κράμαριτς που σημείωσε δύο γκολ. Ένα τέρμα πέτυχε ο Μάρκο Λιβάγια, πρώην επιθετικός της ΑΕΚ.

Ο Καναδάς, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η ομάδα του Τζον Χέρντμαν ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ του Κατάρ απέναντι στο Μαρόκο.

Η ομάδα του Τζον Χέρντμαν μπήκε στο ματς με γκολ από τα αποδυτήρια. Στο 2’ ο Ντέιβις πήρε την καρφωτή κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μπιουκάναν. Οι τυπικά γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους Κροάτες σκοράροντας στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στο ματς.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Καναδά σε τελική φάση Μουντιάλ. Οι παίκτες του Καναδά πρέσαραν ψηλά με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τους φιναλίστ της διοργάνωσης στη Ρωσία να χτίσουν επιθέσεις.

Στο 22’ οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν μία καλή στιγμή όταν ο Λιβάγια δεν κατάφερε να πιάσει καλά την προβολή μετά από πέρασμα του Κόβασιτς. Στο 26ο λεπτό η ομάδα του Ντάλιτς πέτυχε το γκολ αλλά το τέρμα του Κράμαριτς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι Κροάτες απείλησαν ξανά στο 35’ με τον Λιβάγια. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κράμαριτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία μπαλιά του Πέρισιτς και νίκησε τον Μπόριαν για το 1-1.

Η Κροατία ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και είχε νέα στιγμή αλλά ο Κράμαριτς καθυστέρησε σημαντικά. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Λιβάγια με δυνατό σουτ «έγραψε» το 2-1 για τους Κροάτες που έφτασαν στην ανατροπή.

Στο 49’ το σουτ του Οσόριο έφυγε λίγο άουτ. Η Κροατία είχε ακόμη μία καλή στιγμή στο 51’ με τον Λιβάγια ενώ ο Μπόριαν στο 54ο λεπτό έδιωξε προσπάθεια του Κράμαριτς.

Στο 56’ ο Λιβάκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ προσπάθεια του Ντέιβιντ. Στο 70’ ο Κράμαριτς «κατέβασε» υπέροχα την μπάλα, πλάσαρε εντυπωσιακά και νίκησε τον Μπόριαν για το 3-1 των Κροατών.

 
Στο 78ο λεπτό η Κροατία είχε νέα καλή στιγμή. Ο Μπρόζοβιτς σούταρε από ευνοϊκή θέση αλλά ο Μπόριαν απέκρουσε. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Όρσιτς πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας των Καναδών μπλόκαρε με ευκολία.
 
Στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν με τον Χόιλετ. Οι Κροάτες έκαναν το 4-1 με γκολ του Μάγερ μετά από πάσα του Όρσιτς.

Κροατία (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς (86’ Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (86’ Μάγερ), Κράμαριτς (73’ Βλάσιτς), Λιβάγια (60’ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς (86’ Όρσιτς)

Καναδάς (Χέρντμαν): Μπόριαν, Λαριέα (63’ Χόιλετ), Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Ντέιβις, Μπουκάναν, Χάτσινσον (74’ Αντεκούγκμπε), Εουστάκιο (46’ Κονέ), Λάριν (46’ Οσόριο) Ντέιβιντ (72’ Καβαλίνι)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή