Μουντιάλ 2022, Ουαλία – Αγγλία 0-3: Άνετη νίκη και πρόκριση για την ομάδα του Σάουθγκεϊτ

Μουντιάλ 2022, Ουαλία – Αγγλία 0-3: Άνετη νίκη και πρόκριση για την ομάδα του Σάουθγκεϊτ

Η Αγγλία επιβλήθηκε με 3-0 της Ουαλίας για την τρίτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αγγλία επιβλήθηκε με 3-0 της Ουαλίας για την τρίτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ πήρε την πρωτιά στον όμιλο και θα αναμετρηθεί με τη Σενεγάλη στη φάση των «16» στις 4 Δεκεμβρίου.

Η Αγγλία είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 10ο λεπτό όταν ο Ράσφορντ βρέθηκε απέναντι από τον Γουόρντ αλλά ο τερματοφύλακας των Ουαλών κράτησε ανέπαφη την εστία του. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ είχαν την κατοχή της μπάλας ψάχνοντας το γκολ με στατικές φάσεις.

Στο 19’ ο Μαγκουάιρ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Το σκηνικό επαναλαμβανόταν με την Αγγλία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορεί να βρει τους χώρους και να απειλήσει.

Στο 38’ ο Φόντεν σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ράσφορντ λίγο αργότερα. Οι Άγγλοι απείλησαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Κέιν και τον Στόουνς.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Άλεν έπιασε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη προσπάθεια της Ουαλίας να βγει μπροστά.

Η Αγγλία άνοιξε το σκορ στο 50’ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράσφορντ. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Φόντεν μετά από ασίστ του Κέιν.

 
Η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ δεν μπορούσε να απειλήσει. Η Αγγλία σημείωσε τρίτο γκολ με τον Ράσφορντ στο 68ο λεπτό με καταπληκτική κίνηση του επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ έφτασε κοντά στο γκολ στο 72ο και το 77ο λεπτό.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά το τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Ουαλοί προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της τιμής χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Ντέιβις (57′ Μόρελ), Ρόντον, Μέφαμ, Γουίλιαμς (36′ Ρόμπερτς), Άλεν (81′ Κόλγουϊλ), Άμπαντου, Τζέιμς (77′ Γουίλσον), Ράμσεϊ, Μπέιλ (46′ Τζόνσον), Μουρ.

Αγγλία (Γκάρετ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Σο (65′ Τρίπιερ), Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ (57′ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Μπέλινγχαμ, Ράις (57′ Φίλιπς), Χέντερσον, Ράσφορντ (75′ Γκρίλις), Φόντεν, Κέιν (57′ Γουίλσον).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή