Μουντιάλ 2022, Αυστραλία – Δανία 1-0: Ο Λέκι της έδωσε την πρόκριση

Μουντιάλ 2022, Αυστραλία – Δανία 1-0: Ο Λέκι της έδωσε την πρόκριση

Με γκολ του Λέκι στο 60' η Αυστραλία επιβλήθηκε με 1-0 της Δανίας και προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γκολ του Λέκι στο 60′ η Αυστραλία επιβλήθηκε με 1-0 της Δανίας και προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση του Μουντιάλ. Η ομάδα του Άρνολντ συγκέντρωσε έξι βαθμούς στον τέταρτο όμιλο.

Η Δανία, που ήταν μεγάλη έκπληξη του περσινού Euro, τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ομίλου με έναν βαθμό. 

Η ομάδα του Γιούλμαν είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε για το γκολ. Στο 7′ ο Ράιαν μπλόκαρε προσπάθεια του Μπρέιθγουεϊτ.

Ο αγώνας είχε λίγες καλές στιγμές στο πρώτο 20λεπτο. Στο 19′ η Δανία είχε μία καλή φάση όταν ο Μέλε γύρισε την μπάλα και ο Ράιαν την έχασε αλλά ο Σούταρ έδιωξε. 

Τρία λεπτά αργότερα, ο Σμάιχελ μπλόκαρε σουτ του ΜακΓκρι. Στο 25′ η Δανία απείλησε ξανά αλλά το σουτ του Όλσεν ήταν αδύναμο. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με λίγες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. 

Η ομάδα του Άρνολντ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο και απειλούσε με στατικές φάσεις. Η Αυστραλία έκανε το 1-0 στο 60ο λεπτό με ωραίο ατομική προσπάθεια του Λέκι. Στο 73′ ο Κορνέλιους πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. 

Η ομάδα του Γιούλμαν δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Η Δανία δεν έκανε φάση μετά το γκολ που δέχθηκε, με την Αυστραλία να κρατάει με σχετική άνεση το προβάδισμά της. 

Στο 88′ ο Μπα σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή με την προσπάθειά του να περνάει άουτ. 

Αυστραλία (Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (89′ Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46′ Μπάκους), Ντιουκ (82′ Μακλάρεν), Μακγκρί (74′ Ράιτ)

Δανία (Γιούλμαν): Σμάιχελ, Ρ. Κρίστενσεν (46′ Μπαχ), Άντερσεν, Α. Κρίστενσεν, Μάλε (70′ Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Γένσεν (59′ Ντάμσγκααρντ), Σκοβ Όλσεν (70′ Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59′ Ντόλμπεργκ)

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή