Μουντιάλ 2022, Τυνησία – Γαλλία 1-0: Νίκη χωρίς αντίκρισμα

Μουντιάλ 2022, Τυνησία – Γαλλία 1-0: Νίκη χωρίς αντίκρισμα

Η Τυνησία επιβλήθηκε με 1-0 της Γαλλίας αλλά σε συνδυασμό με τη νίκη της Αυστραλίας επί της Δανίας έμεινε εκτός της νοκ άουτ φάσης του Μουντιάλ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τυνησία επιβλήθηκε με 1-0 της Γαλλίας αλλά σε συνδυασμό με τη νίκη της Αυστραλίας επί της Δανίας έμεινε εκτός της νοκ άουτ φάσης του Μουντιάλ. 

Οι «μπλε» παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στην αναμέτρηση. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ αποφάσισε να ξεκουράσει τα μεγάλα του αστέρα εν όψει της συνέχειας της διοργάνωσης, αφού η πρόκριση είχε κριθεί. 

Έτσι, έμειναν στον πάγκο οι Μπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού αλλά και ο τερματοφύλακας, Ούγκο Γιορίς. Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν γκολ με τον Γκαντρί στο 8′ αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Η Τυνησία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τους Γάλλους να δυσκολεύονται αρκετά στην τελική προσπάθεια. Στο 25′ η ομάδα του Ντεσάμπ έκανε την πρώτη της φάση στο ματς με το σουτ του Κομάν να περνάει άουτ. 

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μανταντά έδιωξε σε κόρνερ μακρινό σουτ του Καζρί.

Στο 52′ η Τυνησία απείλησε με σουτ του Λαϊντουνί. Οι τυπικά γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ στο 56ο λεπτό με τον Καζρί. 

Οι φάσεις ήταν ελάχιστες, αφού μετά το γκολ της Αυστραλίας, οι παίκτες της Τυνησίας ήταν απογοητευμένοι. Στο 85′ ο Ραμπιό έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Στο 89ο λεπτό ο Εμπαπέ έκανε τρομερή ατομική ενέργεια, πέρασε δύο παίκτες αλλά η προσπάθειά του αποκρούστηκε. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Γκριεζμάν σκόραρε αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε. 

Τυνησία (Κάντρι): Νταμέν, Μεριά, Γκαντρί, Ταλμπί, Κεσχρίντα, Σκίρι, Λαϊντουνί, Μααλούλ, Σλιμάνε (83′ Αμπντί), Ρομντάν (74′ Σαλαλί), Καζρί (60′ Τζεμπάλι)

Γαλλία (Ντεσάμπ): Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63′ Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79′ Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73′ Γκριεζμάν), Βερτού (63′ Ραμπιό), Κομάν (63′ Εμπαπέ), Μουανί

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή