Μουντιάλ 2022: Στιγμές δόξας για την Αργεντινή – «Παρέλυσε» το Μπουένος Αϊρες

Μουντιάλ 2022: Στιγμές δόξας για την Αργεντινή – «Παρέλυσε» το Μπουένος Αϊρες

Μια γαλανόλευκη παλίρροια πλημμύρισε τους δρόμους του Μπουένος Αϊρες χθες για να χαιρετήσει τους πρωταθλητές κόσμου, που επέστρεψαν στην Αργεντινή με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το Κατάρ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια γαλανόλευκη παλίρροια πλημμύρισε τους δρόμους του Μπουένος Αϊρες χθες για να χαιρετήσει τους πρωταθλητές κόσμου, που επέστρεψαν στην Αργεντινή με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το Κατάρ.

Το ντελίριο ενθουσιασμού και λατρείας για τους διεθνείς Αργεντινούς είχε αρχίσει πριν προσγειωθεί στις 2.30 τα ξημερώματα χθες, τοπική ώρα, το αεροσκάφος με την αποστολή και το κύπελλο (σε αυτό βοήθησε και το προεδρικό διάταγμα, με το οποίο η 20ή Δεκεμβρίου 2022 ορίστηκε ως ημέρα αργίας). Οταν άνοιξε η πόρτα του αεροπλάνου και εμφανίστηκε ο Λέο Μέσι με το τρόπαιο στο χέρι, η νύχτα έγινε μέρα από φλας, κινητά, πυροτεχνήματα και πυρσούς. Δύσκολη ήταν η πορεία του λεωφορείου μέσα στο πλήθος από το αεροδρόμιο μέχρι τα γραφεία της ομοσπονδίας.

Μουντιάλ 2022: Στιγμές δόξας για την Αργεντινή – «Παρέλυσε» το Μπουένος Αϊρες-1
Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, το ανοιχτό λεωφορείο μετέφερε την Εθνική Αργεντινής στους δρόμους του Μπουένος Αϊρες, εν μέσω περισσοτέρων από 3 εκατ. φιλάθλων. [A.P. Photo/Natacha Pisarenko]

Ακόμη δυσκολότερη έγινε η κίνηση του ανοιχτού λεωφορείου το μεσημέρι, όταν πάνω από 3 εκατ. κόσμου συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να αλλάξει και η πορεία του. Στο τέλος οι παίκτες επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερα και πέταξαν πάνω από το πλήθος.

Η εικόνα με τα εκατοντάδες γαλάζια και λευκά μπαλόνια που εστάλησαν στον ουρανό του Μπουένος Αϊρες ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακή. Σπουδαία ήταν και η ιδέα κάποιων φιλάθλων να μετονομάσουν τη λεωφόρο Σάντα Φε, στην πρωτεύουσα, σε λεωφόρο Λιονέλ Μέσι. Ο ίδιος ο Μέσι δεν άφηνε με τίποτε το τρόπαιο από τα χέρια του, και όπως αποδεικνύει φωτογραφία που τράβηξε η σύζυγός του, ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» κοιμήθηκε με αυτό αγκαλιά.

• Ενας φίλαθλος έχασε τη ζωή του όταν η σημαία που είχε δέσει στον λαιμό, μπλέχτηκε στον τροχό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή