Σούπερ Λιγκ 1: Επικίνδυνες έξοδοι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Σούπερ Λιγκ 1: Επικίνδυνες έξοδοι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Δοκιμάζονται σε Βόλο και Περιστέρι, αντιστοίχως, για τη 15η αγωνιστική

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επικίνδυνη έξοδος της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο τον Βόλο αλλά και η δοκιμασία του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο είναι τα δύο ματς που ξεχωρίζουν από το κυρίως μενού της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1, που διεξάγεται σήμερα. Οι δύο κερδισμένοι της επανέναρξης της κούρσας πριν από μία εβδομάδα θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους, με την Ενωση να έχει πλέον μειώσει την απόσταση από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό στους έξι βαθμούς, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να προσπεράσει τον Ολυμπιακό και ανέβηκε στην 3η θέση.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, μετά την απώλεια που είχε στη Νεάπολη και το 1-1 με τον Ιωνικό, δεν έχει περιθώριο να πετάξει και άλλους βαθμούς στην κατάμεστη «Λεωφόρο» απέναντι στον ΟΦΗ, που προσπαθεί να πάρει ανάσες και κάθε βαθμός τού είναι –επίσης– υπερπολύτιμος. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τους Μπένιαμιν Βέρμπιτς και Μπαρτ Σένκεφελντ να βρίσκονται και πάλι στη διάθεσή του μετά την απουσία τους στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, όμως στο αρχικό σχήμα θα είναι μάλλον μόνο ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός.

Στο Πανθεσσαλικό, η ΑΕΚ με τη στήριξη περίπου 5.000 οπαδών της θέλει να κλείσει τη χρονιά με νίκη ώστε να μην έχει απώλειες μέχρι τη 17η στροφή, όταν και φιλοξενεί το «τριφύλλι» στην «Αγιά Σοφιά», σε ένα ματς που μπορεί να μοιάζει και με «τελικό» και για τις δύο ομάδες. Βέβαια ο Βόλος μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι, καθώς διανύει εξαιρετική σεζόν που τον έχει ανεβάσει στην 5η θέση.

Στο Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ δίνει δεύτερο σερί εκτός έδρας αγώνα, καθώς προέρχεται από το «διπλό» στο Αγρίνιο που τον ανέβασε στο τρίτο σκαλί της βαθμολογίας. Από την άλλη, ο Ατρόμητος την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε από το «Γεντί Κουλέ» και κυνηγά μία ακόμη νίκη που θα του επιτρέψει να πλησιάσει στην εξάδα.

Τον ΟΦΗ υποδέχεται ο Παναθηναϊκός και τον Αστέρα του Μάντζιου ο Ολυμπιακός – Ντέρμπι στην «ουρά» με Λεβαδειακό – Ιωνικό.

Τη νίκη που θα τον βοηθήσει τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά θέλει και ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την ισοπαλία-σοκ όπως εξελίχθηκε στους «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ Γιάννινα, και αν απόψε δεν πάρουν τους τρεις βαθμούς, ουσιαστικά μένουν από πολύ νωρίς εκτός πρωταθλήματος. Από την άλλη οι Αρκάδες, έχοντας αλλάξει προπονητή (Μάντζιος αντί Μεταξά), ψάχνουν τη δική τους υπέρβαση στο Φάληρο.

Τέλος, στη Λιβαδειά ο τοπικός Λεβαδειακός υποδέχεται τον Ιωνικό στο ντέρμπι των ουραγών. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από πολύ σημαντικά αποτελέσματα, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν πάρει ισοπαλία 1-1 από τον Αρη, ενώ ο Ιωνικός κατάφερε να φρενάρει με το ίδιο σκορ τον Παναθηναϊκό στη Νεάπολη.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής: (28/12) Λεβαδειακός – Ιωνικός (17.00), Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (18.00), Βόλος – ΑΕΚ (19.30), Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (20.00), Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (21.30). Αύριο: Αρης – Παναιτωλικός (18.00), Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα (18.30).

Η βαθμολογία (14 αγ.): Παναθηναϊκός 38, ΑΕΚ 32, ΠΑΟΚ 28, Ολυμπιακός 26, Βόλος 25, Αρης 22, Ατρόμητος 18, Παναιτωλικός 16, Αστέρας Τρίπολης 14, ΟΦΗ 10, ΠΑΣ Γιάννινα 10, Λαμία 9, Λεβαδειακός 8, Ιωνικός 8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή