Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε στην Αυστραλία, ένα χρόνο μετά την απέλαση

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε στην Αυστραλία, ένα χρόνο μετά την απέλαση

Μπορεί πέρσι να εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τη χώρα, φέτος όμως ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του στο Australian Open

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα χρόνο μετά την απέλασή του από την χώρα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε στην Αυστραλία την Τρίτη (27/12) για να συμμετάσχει στο Australian Open που ξεκινά την Κυριακή.

Η επεισοδιακή απέλαση

Ο 35χρονος είχε απελαθεί την παραμονή της έναρξης του τουρνουά στη Μελβούρνη αφού μετέβη στην «χώρα των καγκουρό» χωρίς να έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Aν και ανεμβολίαστος, ο «Νόλε» είχε εμπλακεί σε μια μακρά αντιδικία με τις αυστραλιανές αρχές και είχε προσκομίσει ιατρικές γνωματεύσεις, οι οποίες όμως κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Η συμμετοχή του στο περσινό τουρνουά κρίθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς η τελευταία του έφεση δεν έγινε δεκτή την παραμονή του πρώτου του αγώνα. Τελικά, οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο, από τη δομή όπου κρατούνταν, και απελάθηκε. 

Προσπαθεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ναδάλ

Από τότε, όλα τα ταξιδιωτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού – ανάμεσά τους και η παροχή πιστοποιητικού για τον εμβολιασμό – καταργήθηκαν στην Αυστραλία.

Έτσι, τον προηγούμενο μήνα η αυστραλιανή κυβέρνηση χορήγησε βίζα στον Σέρβο για να ταξιδέψει και να λάβει κανονικά μέρος στο πρώτο Grand Slam του 2023, λέγοντας ότι αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφαση ακύρωσης της βίζας, αφού έλαβε υπόψη όλους τους σχετικούς παράγοντες.

Εκπρόσωπος του Tennis Australia επιβεβαίωσε πως το αεροσκάφος που μετέφερε τον Νόβακ Τζόκοβιτς προσγειώθηκε στην Αδελαΐδα την Τρίτη.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο διευθυντής του «Australian Open», Κρεγκ Τάιλι, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Τζόκοβιτς θα τύχει θερμής υποδοχής από το κοινό της Αυστραλίας.

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο αυστραλιανό κοινό», είπε ο Τάιλι και συνέχισε: «Είμαστε ένα πολύ καλά μορφωμένο αθλητικό κοινό, ιδιαίτερα όσοι έρχονται στο τένις, τους αρέσει το άθλημα, τους αρέσει να βλέπουν μεγαλεία, τους αρέσει να βλέπουν υπέροχους αθλητές, σπουδαίους αγώνες. Κι έχω μεγάλη πεποίθηση ότι οι οπαδοί θα αντιδράσουν όπως ελπίζουμε να αντιδράσουν και να το σεβαστούν».

Ο πρώην κορυφαίος αθλητής του κόσμου κέρδισε τους τελικούς των ATP Finals τον περασμένο μήνα και θα επιδιώξει να διεκδικήσει το 10ο «στέμμα» του στο Australian Open, ισοφαρίζοντας τον Ράφα Ναδάλ σε τίτλους Grand Slam (22).

Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο «Melbourne Park» από τις 16 έως τις 29 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή