Πελέ: Η Βραζιλία θρηνεί τον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου (εικόνες)

Πελέ: Η Βραζιλία θρηνεί τον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου (εικόνες)

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, φωτίστηκε χθες το βράδυ με πράσινο και κίτρινο χρώμα, καθώς η Βραζιλία θρηνεί τον θάνατο του Πελέ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, φωτίστηκε χθες το βράδυ με πράσινο και κίτρινο χρώμα, καθώς η Βραζιλία θρηνεί τον θάνατο του Πελέ. Με κίτρινο χρώμα φωτίστηκε και το στάδιο Μαρακανά.

Πελέ: Η Βραζιλία θρηνεί τον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου (εικόνες)-1
Πελέ: Η Βραζιλία θρηνεί τον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου (εικόνες)-2

Επίσης οι οθόνες κτιρίων, όπως αυτό της Ομοσπονδίας Βιομηχανιών στο Σάο Πάολο, είχαν την εικόνα του Πελέ το βράδυ της Πέμπτης, ενώ αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το στάδιο της Σάντος, Βίλα Μπελμίρο, προκειμένου να προσευχηθούν για τον θάνατο του θρυλικού ποδοσφαιριστή.

Πελέ: Η Βραζιλία θρηνεί τον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου (εικόνες)-3

Σημειώνεται πως η Σάντος, η ομάδα στην οποία έλαμψε ως ποδοσφαιριστής ο θρυλικός Πελέ, ενημέρωσε επίσημα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (29/12), πως το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο Βραζιλιάνο, μέσω λαϊκού προσκυνήματος, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα (2/1), στο γήπεδό της.

Πελέ: Η Βραζιλία θρηνεί τον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου (εικόνες)-4

Η σορός του «βασιλιά» του ποδοσφαίρου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών, θα μεταφερθεί απ’ το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο στάδιο, τα ξημερώματα της Δευτέρας (2/1).

Σύμφωνα με τον σύλλογο, το φέρετρο του Πελέ θα τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου και ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό στις 10 το πρωί της Δευτέρας (2/1). Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 10 το βράδυ της Τρίτης (3/1). 

Η σορός του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, θα ταφεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο, σε εκδήλωση στην οποία θα δώσουν το «παρών» μόνο τα μέλη της οικογένειας του Πελέ.

Φωτογραφίες: ΑP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή