Σούπερ Λιγκ 1: Κρίσιμη στροφή για τον τίτλο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σούπερ Λιγκ 1: Κρίσιμη στροφή για τον τίτλο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ενα κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι, που έχει ταυτόχρονα την πινελιά του πιο καθοριστικού μεταξύ των δύο μονομάχων την τελευταία δεκαετία, προσφέρει αυτό το τριήμερο το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι, που έχει ταυτόχρονα την πινελιά του πιο καθοριστικού μεταξύ των δύο μονομάχων την τελευταία δεκαετία, προσφέρει αυτό το τριήμερο το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1. Σχεδόν στα μισά της (συνολικής, μαζί με τα πλέι οφ) διαδρομής, η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο στην «Αγιά Σοφιά» τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, έχοντας χύσει την περασμένη Τρίτη στα Γιάννινα όσο γάλα μάζεψε υπομονετικά στην καρδάρα τον τελευταίο καιρό. Η απρόσμενη ήττα της από τον ΠΑΣ την έστειλε στο -7 από τους «πράσινους» και την υποχρεώνει να διεκδικήσει με κάθε ρίσκο τη νίκη για να παραμείνει ανταγωνιστική στο κυνήγι του τίτλου. Στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έχει χάσει έως τώρα ούτε ένα βαθμό, αλλά θα βρει απέναντί της τη μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα που έχει φτάσει έως εδώ με σπασμένα τα φρένα.

Με 13 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 16 παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός με νίκη θα πάει τη διαφορά στο +10, με ισοπαλία θα την κρατήσει στο +7, έχοντας βγάλει ένα μεγάλο αγκάθι από τα πλευρά του, και μόνο με την ήττα θα πληγωθεί, κυρίως ψυχολογικά, καθώς ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί εκεί όπου ήταν στο ξεκίνημα της περασμένης αγωνιστικής, δηλαδή στο +4. Καθόλου άσχημα για μια ομάδα που ξεκίνησε με δύο απροσδόκητες ισοπαλίες στον β΄ γύρο του πρωταθλήματος, χωρίς να χάσει σημαντικό έδαφος επί της ουσίας.

Για να εκμεταλλευθούν το όποιο αποτέλεσμα του ντέρμπι, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, που ακολουθούν στο -10 από την 1η θέση και στο -3 από τη δεύτερη, θα πρέπει να περάσουν νικηφόρα από τον Βόλο και τη Λαμία, αντίστοιχα. Εχουν ήδη χάσει πολύ έδαφος και δεν έχουν περιθώριο για άλλες απώλειες, ειδικά σε παιχνίδια με αντιπάλους φανερά μικρότερης δυναμικότητας. Στη μάχη για την παραμονή, πολύ ενδιαφέρον έχει η μονομαχία Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν υπογράψει δύο μεγάλες εκπλήξεις από το ξεκίνημα του β΄ γύρου, παραμένοντας αήττητοι έως τώρα. Στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια του προγράμματος οι γηπεδούχοι προβάλλουν ως φαβορί, όχι όμως ακλόνητο ώστε να θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη το οποιοδήποτε στραβοπάτημα προκύψει.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (17η αγωνιστική):

Σάββατο: 17.30 Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα, 19.30 Λαμία – ΠΑΟΚ. Κυριακή: 16.00 Βόλος – Ολυμπιακός, 17.00 Ατρόμητος – Ιωνικός, 19.00 Αρης – Αστέρας Τρίπολης, 19.30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. ∆ευτέρα: 17.00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ. Η βαθμολογία (15 αγώνες): Παναθηναϊκός 42, ΑΕΚ 35, ΠΑΟΚ 32, Ολυμπιακός 32, Βόλος 26, Αρης 25, Παναιτωλικός 19, Ατρόμητος 19, Αστέρας Τρ. 17, ΠΑΣ Γιάννινα 14, ΟΦΗ 12, Λεβαδειακός 11, Λαμία 10, Ιωνικός 8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή