Τένις: Ώρα υπέρβασης για Τσιτσιπά

Τένις: Ώρα υπέρβασης για Τσιτσιπά

Αντιμετωπίζει σε ακόμη έναν τελικό τον Τζόκοβιτς με φόντο το πρώτο τρόπαιό του

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να γράψει την ωραιότερη σελίδα στη μέχρι τώρα αθλητική ιστορία του θα μπεi αύριο στη «Ροντ Λέιβερ Αρένα» ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας (Νο 4) επικράτησε με 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3 του Καρέν Χατσάνοφ και απέναντί του θα βρει (10.30) έναν αθλητή που ξέρει καλά: τον κορυφαίο εν ενεργεία τενίστα του κόσμου: τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Το βάθρο του νικητή χωράει μόνο έναν και ο πρωταθλητής μας θα διεκδικήσει τη νίκη, που εκτός από το βαρύτιμο τρόπαιο του Αυστραλιανού Οπεν θα του δώσει και την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχουν βρεθεί άλλη μία φορά αντιμέτωποι σε τελικό γκραν σλαμ, στο Ρολάν Γκαρός του 2021, όπου ο Στέφανος είχε προηγηθεί με 2-0 αλλά το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε νικητή τον Σέρβο με 3-2. Η αυριανή «μονομαχία» θα είναι η 13η των δύο αθλητών. Η προϊστορία είναι υπέρ του Τζόκοβιτς, καθώς έχει υπερισχύσει στα δέκα από τα δώδεκα παιχνίδια. Η τελευταία νίκη του Τσιτσιπά επί του Τζόκοβιτς ήταν το 2019 σε τουρνουά στη Σαγκάη.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χαρακτήρισε τον Στέφανο Τσιτσιπά «ενδιαφέροντα τύπο». Ο Σέρβος νίκησε τον Τόμι Πολ με 6-5, 6-1, 6-2 και, παρά τον τραυματισμό του στην αρχή του τουρνουά, έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Ο Τζόκοβιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εξέφρασε την εκτίμησή του για τον τενίστα μας. «Σέβομαι πολύ τον Στέφανο. Εχει βελτιωθεί πολύ μέσα στα χρόνια και πιστεύω πως είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τύπους στο τουρ, με τα ενδιαφέροντά του και εκτός των κορτ, τα μαλλιά του και όλα. Ομως είναι δουλειά την Κυριακή, και για τους δυο μας. Ας κερδίσει ο καλύτερος», υπογράμμισε. Αύριο ο Τζόκοβιτς θα διεκδικήσει τον 22ο τίτλο του από τουρνουά γκραν σλαμ και τον 10ο από τη διοργάνωση της Μελβούρνης.

Τένις: Ώρα υπέρβασης για Τσιτσιπά-1
«Ο Ελληνας θεός του τένις». Μία θαυμάστρια του Στέφανου Τσιτσιπά τράβηξε τα φλας με το πλακάτ της, μετά την αναμέτρηση με τον Χατσάνοφ. [A.P. Photo/Dita Alangkara]

Αύριο στις 10.30 η μεγάλη μάχη για τον πρώτο γκραν σλαμ τίτλο της χρονιάς – «Είμαι σε αποστολή για να πάρω τον τίτλο», τόνισε.

Σε αυτό το ιστορικό ρεκόρ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει να μπει εμπόδιο. Ο πρωταθλητής μας δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και με τον τρόπο που έχει, μέχρι σήμερα, αγωνιστεί στην Αυστραλία δείχνει ότι έχει «κλειδώσει» το μυαλό του στον στόχο του. Δεν είναι τυχαίο ότι σε δηλώσεις του στο Eurosport χαρακτήρισε «αποστολή» το όνειρό του: «Είμαι σε αποστολή για να πάρω τον τίτλο. Το παιχνίδι μου είναι σε καλό δρόμο και είμαι καλά πνευματικά. Τα δύσκολα είναι αυτά που σε χαροποιούν περισσότερο. Δεν δουλεύω σκληρά για να παίρνω εύκολες νίκες».

«Ισως είναι το μεγαλύτερο ματς και για τους δύο. Κάθε ένας διεκδικεί κάτι διαφορετικό, κάτι που θα μετρήσει στην αθλητική ιστορία του. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα του αγώνα εξαρτάται από τον Τζόκοβιτς, γιατί είναι έμπειρος και σε πολύ καλή κατάσταση. Ομως, άνθρωπος είναι κι αυτός. Ελπίζω ότι νικητής θα είναι ο Στέφανος, ο οποίος επίσης είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Φυσικά, κάθε αγώνας είναι διαφορετικός», δήλωσε στην «Κ» ο παλαιός πρωταθλητής του τένις Γιώργος Καλοβελώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή