Η Ελευθερία Πλευρίτου διεκδικεί το βραβείο της κορυφαίας πολίστριας στην Ευρώπη

Η Ελευθερία Πλευρίτου διεκδικεί το βραβείο της κορυφαίας πολίστριας στην Ευρώπη

Το βραβείο διεκδικούν επίσης η Ιταλίδα Ρομπέρτα Μπιανκόνι, η Ισπανίδα Γιούντιθ Φόρκα, η Ουγγαρέζα Ρίτα Κέστελι και η Ολλανδή Μπριγκίτε Σλίκινγκ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελευθερία Πλευρίτου βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο της κορυφαίας Ευρωπαίας πολίστριας του 2022.

Η Ελληνίδα διεθνής αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ, όπου η εθνική κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ με τον Ολυμπιακό κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά τη Euroleague.

Το βραβείο διεκδικούν επίσης η Ιταλίδα -άλλοτε παίκτρια του Ολυμπιακού- Ρομπέρτα Μπιανκόνι, η Ισπανίδα Γιούντιθ Φόρκα, η Ουγγαρέζα Ρίτα Κέστελι και η Ολλανδή Μπριγκίτε Σλίκινγκ, επίσης πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι με τον σύλλογο του Πειραιά. 

Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών δεν υπάρχει ελληνική υποψηφιότητα, όμως το βραβείο διεκδικεί ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Μάρκο Μπίγιατς, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Κροατίας στο Σπλιτ. Μαζί του στη λίστα βρίσκονται, ο Ισπανός τερματοφύλακας Ουνάι Αγκίρε, ο Ιταλός Τζιάκομο Κανέλα, ο Ισπανός Αλβαρο Γρανάδος και ο Ούγγρος Σίλαρντ Γιάνσικ.

Οι νικήτριες και οι νικητές σε όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου (κολύμβηση, υδατοσφαίριση, καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση, open water, high diving) θα αναδειχθούν από ψηφοφορία του κοινού (με βαρύτητα 30%) και από τις ομοσπονδίες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κολύμβησης και την τεχνική επιτροπή κάθε αθλήματος (70%).

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή