ΝΒΑ: Μυθική εμφάνιση Αντετοκούνμπο, ανατροπή των Μπακς επί των Κλίπερς

ΝΒΑ: Μυθική εμφάνιση Αντετοκούνμπο, ανατροπή των Μπακς επί των Κλίπερς

Με 54 πόντους, ο Γιάννης έβαλε τη σφραγίδα του στη νίκη των Μπακς, οι οποίοι πέτυχαν την ανατροπή από τους -21

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι γι’ άλλη μια φορά… εξωπραγματικός, το Μιλγουόκι «επέστρεψε» από το -21 και στο φινάλε «λύγισε» με 106-105 τους Κλίπερς στο Fiserv Forum, σημειώνοντας την 6η συνεχόμενη νίκη του.

O «μυθικός» Giannis σημείωσε 54 πόντους, μάζεψε 18 ριμπάουντ και μοίρασε δύο ασίστ σε μια βραδιά που τα έκανε όλα για τους Μπακς.

Από την άλλη, οι συμπαίκτες του έδειχναν να «κολλάνε» στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Για παράδειγμα, ο Τζρου Χόλιντεϊ είχε 12 πόντους με 4/15 σουτ, ενώ ο Κρις Μίντλετον πρόσθεσε άλλους 16 με 6/14 σουτ. Συνολικά, οι Big 3 των Μπακς πήραν 68 από τις 90 προσπάθειες της ομάδας του Μιλγουόκι.

 

Από τους -21 στη νίκη

Οι Κλίπερς έβαλαν από την αρχή δύσκολα στους γηπεδούχους και κάτι λιγότερο από 8 λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +21 (76-51) βάζοντας τις βάσεις για το σπουδαίο «διπλό».

Οι Μπακς «απάντησαν» με επιμέρους 23-11 στο τέλος του τρίτου 12λεπτου, με τον Αντετοκούνμπο να έχει μέχρρι τότε 34 πόντους. Η τελευταία περίοδος ήταν «θρίλερ», το Μιλγουόκι με καλάθι του Μίντλετον μείωσε στους δύο πόντους (96-94), ενώ απέμεναν 6:24 δεύτερα για το τέλος.

Tελικά, δύο βολές του Αντετοκούνμπο, 1:50 πριν το τέλος, έδωσαν το προβάδισμα μετά από αρκετή ώρα στους Μπακς (106-105).

 

Πάντως, ο Greek Freak έπεσε και σε ένα λάθος στα 15 δεύτερα, το οποίο ευτυχώς δεν στοίχισε στο Μιλγουόκι, καθώς ο Κουάι Λέοναρντ αστόχησε στο «τρίποντο» που επιχείρησε.

Στο 35-17 (22-5 εντός και 13-12 εκτός) ανέβηκε το ρεκόρ των Μπακς, στο 29-26 των Κλίπερς (14-11 εντός και 15-15 εκτός), που γνώρισαν μόλις την 2η ήττα τους στα τελευταία 8 παιχνίδια τους.

Επόμενος αντίπαλος για τα «Ελάφια» θα είναι το Μαϊάμι (ξημερώματα Κυριακής στις 03:00) και πάλι στο Fiserv Forum. Θα πρόκειται για το τέταρτο σερί (και τελευταίο) εντός έδρας ματς που θα δώσουν, πριν από τις τρεις αναμετρήσεις στη Δύση με Μπλέιζερς, Λέικερς, Κλίπερς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή