Σούπερ Λιγκ 1: Τα βλέμματα στο «Βικελίδης»

Σούπερ Λιγκ 1: Τα βλέμματα στο «Βικελίδης»

Ο Αρης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των ντέρμπι προσθέτει η 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, με τον αυριανό αγώνα Αρη – Παναθηναϊκού να ξεχωρίζει στο πρόγραμμά της. Είναι μια αγωνιστική σπασμένη στα τρία, με ένα παιχνίδι απόψε, δύο αύριο και άλλα τέσσερα μεθαύριο. Η σπάνια συγκυρία να προσφέρεται Δευτέρα και όχι Κυριακή το κυρίως μενού του προγράμματος οφείλεται στο Κύπελλο, ώστε να διευκολυνθούν οι τέσσερις ομάδες (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Λαμία) που έχουν φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Από τα ονόματα και μόνο, το ζευγάρι Αρης – Παναθηναϊκός είναι αναμφίβολα το πιο ενδιαφέρον της αγωνιστικής και συν τοις άλλοις το πιο κρίσιμο, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους και παράλληλη (κακή) πορεία στον β΄ γύρο του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» κάνουν αγώνα για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας και χρειάζονται μόνο νίκη αύριο για χτίσουν ένα καλό σερί, μετά τους 14 χαμένους βαθμούς στον β΄ γύρο, όπου μετρούν και δύο ήττες στα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Μόνο ήττες στα ντέρμπι έχει και ο Αρης μέσα στη νέα χρονιά. Εχοντας χάσει από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, έχει μείνει πολύ πίσω βαθμολογικά και αρχίζει να αγχώνεται ακόμη και για την παραμονή του στην εξάδα των πλέι οφ. Μετά την απόλυση του Αλαν Πάρντιου, στον πάγκο του θα βρεθεί ξανά ο Απόστολος Τερζής.

Δύσκολη αποστολή και για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη τη Δευτέρα – Γιατρικό κόντρα στον Παναιτωλικό ψάχνει ο Ολυμπιακός.

Το άλλο παιχνίδι της Κυριακής είναι κομβικό στη μάχη για τα πλέι οφ, κυρίως για τον Ατρόμητο που έχει μείνει πίσω και αν νικήσει στον Βόλο θα αναθερμάνει τις ελπίδες του. Ιδιαίτερο χρώμα έχει και η σημερινή αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός, με τους φιλοξενούμενους να μετρούν δύο σερί νίκες από τότε που τους ανέλαβε ο Γρηγορίου και τους γηπεδούχους να έχουν εντυπωσιακή πορεία στον β΄ γύρο.

Από το πρόγραμμα της Δευτέρας ξεχωρίζει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη, μια έδρα όπου είχαν φέτος απώλειες όλοι οι «μεγάλοι», πλην του Αρη. Η ΑΕΚ φιλοξενεί στην απόρθητη «Αγιά Σοφιά» τον Λεβαδειακό, ενώ ο τσαλακωμένος από το σε βάρος του 3-0 στο ντέρμπι του Κυπέλλου Ολυμπιακός, υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Για τη Λαμία, το εντός έδρας παιχνίδι της με τον ΟΦΗ είναι μια ευκαιρία για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και να βάλει φρένο στον κατήφορο που οδηγεί στη Σούπερ Λιγκ 2.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (22η αγωνιστική): Σάββατο: 20.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός, Κυριακή: 16.00 Βόλος – Ατρόμητος, Αρης – Παναθηναϊκός, Δευτέρα: 17.00 Λαμία – ΟΦΗ, 18.00 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ, 18.30 ΑΕΚ – Λεβαδειακός, 21.00 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός. Η βαθμολογία (21 αγώνες): Παναθηναϊκός 48, ΑΕΚ (20 αγ.) 47, ΠΑΟΚ 43, Ολυμπιακός 43, Βόλος 32, Αρης 31, Ατρόμητος (20 αγ.), 25, Παναιτωλικός 24, Αστέρας Τρίπολης 22, ΟΦΗ 20, ΠΑΣ Γιάννινα 20, Ιωνικός 14, Λεβαδειακός 13, Λαμία 12 (σημ.: εκκρεμεί ο αγώνας Ατρόμητος – ΑΕΚ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή