Αίμα και αναβολή στο βόλεϊ

Συμπλοκές με δακρυγόνα στον Αγ. Θωμά – Σήμερα η ρεβάνς των «αιωνίων»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δακρυγόνα και οι αιματηρές συμπλοκές πρωταγωνίστησαν χθες στο κλειστό του Αγίου Θωμά, πριν από τη ρεβάνς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Τσάλεντζ, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση βόλεϊ να αναβληθεί για σήμερα στις 14.30. Κατά τη διάρκεια της εισόδου των φιλάθλων στην εγκατάσταση υπήρξε ένταση, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών μετατρέποντας τον κλειστό χώρο σε θάλαμο αερίων, ενώ υπήρξαν και αρκετοί τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Το κλειστό εκκενώθηκε και ο Βούλγαρος παρατηρητής μαζί με την αστυνομία πρότειναν να διεξαχθεί η αναμέτρηση χωρίς θεατές. «Ο πόνος στα μάτια μου είναι ό,τι χειρότερο έχω νιώσει. Δεν μπορούμε να δούμε. Είναι άθλημα και όχι πόλεμος. Ο Θεός να βοηθήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού», έγραψε, μεταξύ άλλων, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο παίκτης του Ολυμπιακού Ιντάλγκο ενώ βρισκόταν στ’ αποδυτήρια, περιγράφοντας με αυτόν τον τρόπο τις συνθήκες που επικρατούσαν στο κλειστό.

Μετά τις 20.00 η ατμόσφαιρα άρχισε να καθαρίζει, αλλά το κλειστό είχε παγώσει, κάτι που επισήμαναν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Τελικά αποφασίστηκε η αναμέτρηση να διεξαχθεί σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών.

Οι «πράσινοι» με σκληρή ανακοίνωσή τους επιρρίπτουν τις ευθύνες στην αστυνομία. «Σε ένα ματς που άπαντες στον Παναθηναϊκό έκαναν το καλύτερο δυνατό ώστε να γίνει μια πραγματική γιορτή του βόλεϊ, δυστυχώς δεν φαίνεται να είχαν την ίδια άποψη και οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναλάβει την περιφρούρηση του γηπέδου. Η στάση των δυνάμεων της αστυνομίας ήταν επιθετική, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε, προς τους φιλάθλους που είχαν κάρτα διαρκείας και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσουν μια μεγάλη ένταση που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε. Ηθελημένα ή όχι από την πλευρά της αστυνομίας ξεκίνησαν επεισόδια από τα οποία προκλήθηκαν πολλοί τραυματισμοί φιλάθλων, και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικές δυνάμεις πέταξαν δακρυγόνο ΜΕΣΑ στο γήπεδο και ακόμα ένα στα σκαλιά της εισόδου της θύρας 3. Πρόκειται για μια ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ενέργεια και προκαλεί ερωτήματα ποιος έδωσε αυτή την εντολή», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή