Τσάμπιονς Λιγκ: Η Μπάγερν έδειξε ποιος είναι το αφεντικό

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Μπάγερν έδειξε ποιος είναι το αφεντικό

Η Μπάγερν ήταν ξανά η νικήτρια στην κόντρα με την Παρί Σεν Ζερμέν κλείνοντας πανηγυρικά θέση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ από την άλλη οι Γάλλοι γνώρισαν ακόμη έναν πρόωρο αποκλεισμό.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπάγερν ήταν ξανά η νικήτρια στην κόντρα με την Παρί Σεν Ζερμέν κλείνοντας πανηγυρικά θέση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ από την άλλη οι Γάλλοι γνώρισαν ακόμη έναν πρόωρο αποκλεισμό. Οι Βαυαροί επικράτησαν με 2-0 στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» της διοργάνωσης και με συνολικό σκορ 3-0 πήραν αυτοί το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η Παρί Σ.Ζ. μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 31ο λεπτό έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Βιτίνια πλάσαρε στην κενή εστία, μετά το λάθος του Ζόμερ, όμως ο Ντε Λιχτ έδιωξε με τάκλιν πάνω στη γραμμή.

Η Μπάγερν αφού αρχικά άντεξε στην πίεση, στη συνέχεια επέβαλε τον ρυθμό της και ανάγκασε τους παίκτες της Παρί Σ.Ζ. να κάνουν πολλά και αβίαστα λάθη. Σε ένα από αυτά στο 61ο λεπτό ο Βεράτι έχασε την μπάλα μέσα στην περιοχή της ομάδας του και ο Τσούπο Μότινγκ, που ήταν ο τελικός αποδέκτης, δεν δυσκολεύθηκε να κάνει σε κενή εστία το 1-0. Η Παρί Σ.Ζ. πίεσε για την ισοφάριση, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, όμως αντί να γίνει το 1-1, έγινε τελικά το 2-0 με τον Γκνάμπρι στην εκπνοή της αναμέτρησης.

Η Μίλαν θωράκισε το 1-0 του α΄ αγώνα και μένοντας στο 0-0 στο Λονδίνο επί της Τότεναμ πέρασε στους «8».

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Μπάγερν έδειξε ποιος είναι το αφεντικό-1
Πολλά παράπονα έχει η Ντόρτμουντ (κάτω) από τη διαιτησία. [EPA / Neil Hall]

Επικράτησε με 2-0 της Παρί και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όπως και η Μίλαν (0-0 με Τότεναμ).

Η φετινή (εντός του 2023) τρελή πορεία της Μπορούσια Ντόρτμουντ σταμάτησε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά με πολλή γκρίνια για τους Βεστφαλούς, στη νίκη της Τσέλσι με 2-0 που χάρισε στην αγγλική ομάδα το εισιτήριο για την τελική οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ – μόνο μια μικρή εξαργύρωση της μεγάλης επένδυσης σε νέο έμψυχο υλικό τους τελευταίους μήνες. Η Ντόρτμουντ, που είχε νικήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα, «φωνάζει» για το πέναλτι με το οποίο ο Χάβερτς σημείωσε το αποφασιστικό τέρμα στο 53΄, 10 λεπτά αφότου ο Στέρλινγκ είχε ανοίξει το σκορ. Οι Γερμανοί διαμαρτύρονται διότι ενώ ο Χάβερτς εκτέλεσε το πέναλτι βρίσκοντας το δοκάρι, ο διαιτητής διέταξε την επανάληψη της εκτέλεσης επειδή είχαν μπει πρόωρα στη μεγάλη περιοχή παίκτες και των δύο ομάδων.

«Χάσαμε εξαιτίας της διαιτησίας. Παίξαμε καλά και αξίζαμε την πρόκριση, αλλά ο διαιτητής διέταξε δύο φορές να εκτελεστεί το πέναλτι, χωρίς κανένα λόγο», είπε ο μέσος της Ντόρτμουντ, Εμρέ Τσαν.

Μετά τη συντριβή από την Μπενφίκα (5-1), η Κλαμπ Μπριζ πήρε την απόφαση να απολύσει τον Σκοτ Πάρκερ και έτσι βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή