Ντίνος Μήτογλου: Τιμωρία αποκλεισμού 32 μηνών

Ντίνος Μήτογλου: Τιμωρία αποκλεισμού 32 μηνών

Ο 26χρονος άσος είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία τον Μάρτιο του 2022, σε έλεγχο που υποβλήθηκε μετά από αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της Euroleague.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Ντίνο Μήτογλου για παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ, καθώς και την απαγορευμένη ουσία που ανιχνεύθηκε στο δείγμα του, ανακοίνωσε η FIBA. Στο τμήμα της ιστοσελίδας της που αφορά κυρώσεις και παραβάσεις περί φαρμακοδιέγερσης, η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ αναφέρει ότι στον διεθνή φόργουορντ έχει επιβληθεί αποκλεισμός 32 μηνών, ο οποίος λήγει στις 25 Νοεμβρίου 2024, και πως στο δείγμα του είχε εντοπιστεί η ουσία μεθανδιενόνη (metandienone). 

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος άσος είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία τον Μάρτιο του 2022, σε έλεγχο που υποβλήθηκε μετά από αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της Euroleague, και έκτοτε παρέμενε σε καθεστώς προσωρινού αποκλεισμού.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ποινή έχει επιβληθεί πρωτόδικα στον Μήτογλου, ο οποίος εχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή