«Ανθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε»…

«Ανθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε»…

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέφτει αύριο η αυλαία της κανονικής περιόδου της ΣΛ1. Η τελική κατάταξη των τεσσάρων ομάδων από τις έξι των πλέι οφ είναι ακόμη ανοικτή. Οπως και η τελική βαθμολογία με την οποία θα ξεκινήσουν στην τελική ευθεία, για την οποία «ρυθμιστής» μπορεί να χαρακτηριστεί ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ως είθισται, η διοργανώτρια αρχή όρισε και τους επτά αγώνες να ξεκινήσουν την ίδια ακριβώς ώρα, θέλοντας να μην γνωρίζει… η αριστερά τι κάνει η δεξιά. Λες και είναι αυτό το πρόβλημα.

Το τεράστιο θέμα είναι η αμφισβήτηση που υπάρχει –και είναι σίγουρο πως θα κορυφωθεί– για τη διαιτησία. Δεν υπήρξε αγωνιστική που να μην ακούστηκαν «κραυγές» για αδικίες. Οχι μόνο από τους ηττημένους, αλλά και από τους νικητές. Το «γιατί», είναι απλό.

Να προλειανθεί το έδαφος για τα παιχνίδια που έρχονται και από τα οποία θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής και η προνομιούχος δεύτερη θέση. Και όσο πιο πολύ φωνάζει κάποιος, τόσο πιο πολύ ελπίζει πως μπορεί να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης την επόμενη μέρα.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, αν κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εφικτό. Η… προϊστορία, σχεδόν το αποκλείει. Αφού ο κατά καιρούς έχων το «πάνω χέρι» στα διοικητικά όργανα του ποδοσφαίρου, δύσκολα μπορεί να αδικηθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Ακόμη και στις μέρες μας, που η τεχνολογία παρεμβαίνει για να μην υπάρξουν «ανθρώπινα λάθη», η τελική απόφαση παραμένει στον «άρχοντα» του παιχνιδιού, στον οποίο μάλιστα οι παρατηρήσεις και οι παραινέσεις για κάθε αμφισβητούμενη φάση, δίδονται πάλι από ανθρώπους.

Γι’ αυτό θα επαναλαμβάνεται το «άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT