Σούπερ Λιγκ 1: Σέντρα με νέα ένταση

Σούπερ Λιγκ 1: Σέντρα με νέα ένταση

Εναρξη πλέι οφ και πλέι άουτ, με Βόλο και Ολυμπιακό να φωνάζουν για τη διαιτησία

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το πάπλωμα της διαιτησίας να σκεπάζει τον ουρανό και να απειλεί με… καταιγίδες, ξεκινάει αύριο το μίνι πρωτάθλημα των 10 αγωνιστικών, που θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή και τη μοιρασιά των 5 εισιτηρίων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ενώ είναι η πρώτη φορά που τα πλέι οφ παρουσιάζουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα σε όλα τα επίπεδα στόχων και ανταγωνισμού, οι προκαταβολικές κραυγές για τη διαιτησία έχουν ήδη προκαλέσει αναστάτωση. Η πρώτη… τουφεκιά έπεσε από τον Βόλο, ο οποίος απείλησε να κατέβει με τη δεύτερη ομάδα του εάν δεν ορίζονται και στα δικά του παιχνίδια ξένοι διαιτητές, για να ακολουθήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τη διπλή ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1 και του Ολυμπιακού, με επιτακτικό αίτημα προς ΕΠΟ και ΚΕΔ να αλλάξουν όλοι οι διαιτητές των τριών αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής και να αντικατασταθούν με άλλους από την κατηγορία Elite.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η πρεμιέρα περιλαμβάνει δύο ντέρμπι, με την προσοχή να στρέφεται κυρίως στην «Αγιά Σοφιά», όπου η 2η στη βαθμολογία ΑΕΚ υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, μία εβδομάδα μετά την (πρώτη) ήττα της εκεί από τον Ολυμπιακό. Το ντέρμπι θα διεξαχθεί υπό το βάρος της απώλειας του Μίμη Παπαϊωάννου. Λίγο νωρίτερα θα γίνει το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Αρη – ΠΑΟΚ, με τους γηπεδούχους να δίνουν μάχη με τον Βόλο για την Ευρώπη και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν νίκη για να επωφεληθούν από τις απώλειες που θα προκύψουν απ’ το αθηναϊκό ντέρμπι. Ακριβώς τους ίδιους στόχους έχουν και ο Βόλος με τον Ολυμπιακό, στο ζευγάρι που ανοίγει το πρόγραμμα.

Συνοπτικά η 1η αγωνιστική: Κυριακή: 17.30 Βόλος- Ολυμπιακός, 19.00 Αρης – ΠΑΟΚ, 21.30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Η βαθμολογία (26 αγώνες): Παναθηναϊκός 61, ΑΕΚ 59, Ολυμπιακός 56, ΠΑΟΚ 54, Αρης 40, Βόλος 39.

Δεσπόζει το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού – Δοκιμασία του ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Αρη.

Οι δύο πρώτοι θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο 3ος στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, εάν δεν πάρει το Κύπελλο ομάδα που θα τερματίσει χαμηλότερα, ενώ ο 4ος με τον 5ο θα πάρουν το εισιτήριο για το Conference League, εάν η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο τερματίσει στις 3 πρώτες θέσεις.

Τα πλέι άουτ ξεκινούν απόψε πολύ πιο αθόρυβα, με το ενδιαφέρον να περιορίζεται στην ουρά της βαθμολογίας, όπου οι Ιωνικός, Λαμία και Λεβαδειακός θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις του (άμεσου) υποβιβασμού. Οι άλλες 5 ομάδες έχουν (θεωρητικά) απόσταση ασφαλείας και θα μπλέξουν μόνο από δικά τους κραυγαλέα λάθη.

Το πρόγραμμα των πλέι άουτ (1η αγωνιστική): Σάββατο: 17.00 Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός, 17.30 ΟΦΗ – Λεβαδειακός, 19.30 Ατρόμητος – Ιωνικός, 21.00 Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα. Η βαθμολογία (26 αγώνες): Παναιτωλικός 29, Ατρόμητος 29, ΟΦΗ 26, Αστέρας Τρ. 25, ΠΑΣ Γιάννινα 23, Ιωνικός 18, Λαμία 17, Λεβαδειακός 17.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή