Πόλο: Επος Απόλλωνα Σμύρνης, μπήκε στους τελικούς

Πόλο: Επος Απόλλωνα Σμύρνης, μπήκε στους τελικούς

Ιστορία έγραψε ο Απόλλων Σμύρνης καθώς στην 4η παρουσία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» σε τελικούς

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορία έγραψε ο Απόλλων Σμύρνης καθώς στην 4η παρουσία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» σε τελικούς. Η ελληνική ομάδα νίκησε στο «Σεράφειο» την Τενερίφη με 18-8 και προκρίθηκε στους διπλούς τελικούς του Τσάλεντζερ Καπ. Η Βουλιαγμένη έφερε ισοπαλία με τη Γιαντράν (10-10) και πήρε πολύτιμο βαθμό για την πρόκριση στους «οκτώ» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, για την ίδια διοργάνωση, ο Ολυμπιακός ηττήθη από την Μπαρθελονέτα με 5-10 και έχασε την πρωτιά στον Α΄ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πανιώνιος έχασε από τη Βάσα με 6-12 και αποκλείστηκε στους ημιτελικούς του Γιούρο Καπ.

Μπροστά σε σχεδόν 500 φιλάθλους ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε αποφασισμένος στο νερό με στόχο να βγει από αυτό με το «εισιτήριο». Γρήγορα προηγήθηκε με 4-0 και είχε τον πλήρη έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με τους φίλους του να τραγουδούν «Απολλωνάρα φέρε μας το κύπελλο, το ευρωπαϊκό» οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη έφτασαν με άνεση στο 18-8. Στους τελικούς θα παίξουν με την Τεράσα, μία ομάδα που θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι τελικοί έχουν οριστεί για τις 15 και 29 Απριλίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» επηρεασμένοι από απουσίες δεν κατάφεραν να υπερισχύσουν της Μπαρθελονέτα και τέσσερις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων «έπεσαν» στην 3η θέση. Βέβαια, η παρουσία τους στο «Φάιναλ 8» έχει εξασφαλιστεί και θα διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση απέναντι στην Προ Ρέκο.

Η ισοπαλία με τη Γιαντράν στο Σπλιτ ενδέχεται να αποδειχθεί… χρυσή για τη Βουλιαγμένη. Η ελληνική ομάδα διαθέτει τώρα το πλεονέκτημα να κρατήσει την 4η θέση στον όμιλό της και να έχουμε δύο συλλόγους μας στην «οκτάδα» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή