Ευρωλίγκα: Και τώρα… ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Και τώρα… ο Παναθηναϊκός

Νίκη με το μυαλό στο αυριανό ντέρμπι για Ολυμπιακό επί της Βιλερμπάν με 81-55

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνάντηση των δύο αντίθετων… πόλων του βαθμολογικού πίνακα δεν τρέλανε την πυξίδα, με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να λυγίζει εύκολα 81-55 στο ΣΕΦ την ουραγό (11 σερί ήττες) Βιλερμπάν και να εξασφαλίζει οριστικά μια θέση στην τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, έχοντας καλές πιθανότητες να παραμείνει έως το τέλος στην κορυφή της Ευρωλίγκας. Αν και η ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ασυνήθιστα άστοχη στα τρίποντα (6/25) και είχε παίκτες-κλειδιά να πορεύονται στο ρελαντί, ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά ποιότητας που δεν χρειάστηκαν υπερβάσεις παρά μόνον το λογικό πλαίσιο για να πάρει τη νίκη και να πάει το ρεκόρ της στο 22-9.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 37-29, 56-39, 81-55.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 11 (1/1 τρίπ., 7 ασίστ, 3 κλεψ.), Λούντζης 4, Λαρεντζάκης 7 (2), Πάπας 5 (1), Σλούκας 4, Βεζένκοβ 9 (1/6 τρίπ.), Παπανικολάου 10, Μπόλομποϊ 6 (7 ριμπ.), Πίτερς 8, Μπλακ 6 (5 ριμπ.), Μακ Κίσικ 11.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Μάθιους 8, Μποστ 8, Καουντί 3 (1), Ντιό 6, Τάιους 10 (6 ριμπ.), Φαλ 2 (8 ριμπ.), Λάιτι 3 (1), Ομπασόχαν 12, Πονς 3.

Σε άλλους χθεσινούς αγώνες της 31ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας: Ζαλγκίρις – Μονακό 79-70, Ερυθρός Αστέρας – Βαλένθια 92-73.

Τρεις αγωνιστικές πλέον πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά έχουν κάθε λόγο να κοιτούν με αγωνία τι γίνεται στις παρυφές της πρώτης οκτάδας, γιατί από εκεί θα προκύψει η ομάδα – τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο για το φάιναλ φορ του Κάουνας. Η μάχη είναι πολύ σκληρή και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες, με πολλά σενάρια να παραμένουν ανοικτά ανάλογα με τη βαθμολογία, το πρόγραμμα και το φορμάρισμα των ομάδων.

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας είναι ότι η back to back κάτοχος του τροπαίου είναι τώρα στη 10η θέση και εκτός πλέι οφ! Η Εφές έχει ρεκόρ 15-16 και μπροστά της Μπασκόνια και Ζαλγκίρις που ισοβαθμούν στην 8η θέση με 16-15. Για να μπει στην 8άδα και να συνεχίσει θα πρέπει να αφήσει εκτός και τις δύο, καθώς θεωρείται απίθανο να προλάβει την Παρτιζάν (7η με 17-14). Και εδώ είναι το ερώτημα: εάν η Εφές τερματίσει 8η, θα είναι όντως φαβορί απέναντί της ο Ολυμπιακός κι ας έχει το πλεονέκτημα έδρας; Στην περίπτωση, μάλιστα, που τερματίσει 2ος, πιθανός αντίπαλος θα είναι η Παρτιζάν του (πολυνίκη του θεσμού) Ομπράντοβιτς που τον έχει νικήσει μέσα – έξω. Υπάρχει κίνδυνος, δηλαδή, να μην έχει τόσο ισχυρό πλεονέκτημα όσο θα άξιζε σε μια ομάδα που τερματίζει τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι αύριο ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, στον ελληνικό «εμφύλιο». Ο Σερέλης δύσκολα θα υπολογίζει στους Πονίτκα (διάστρεμμα) και Γουόλτερς (τενοντίτιδα) που έμειναν ξανά εκτός προπόνησης, ενώ στα προβλήματα προστέθηκε και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (αμυγδαλίτιδα). Ο Αγραβάνης έβγαλε μέρος της προπόνησης και έχει ελπίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT