Σούπερ Λιγκ 1: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Σούπερ Λιγκ 1: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ να καραδοκεί για απώλειες

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντικατάσταση του Κροάτη Φραν Γιόβιτς με τον elite Ισπανό Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε λειτούργησε σαν βαλβίδα αποφόρτισης και έφερε μια σχετική ηρεμία λίγο πριν από το πολύ κρίσιμο αυριανό ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στη (sold out ξανά) Λεωφόρο.

Οι τόνοι είχαν ανέβει και από τις δύο ομάδες μόλις έγινε γνωστό ότι η ΚΕΔ δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία ενός elite ξένου διαιτητή, παρά μόνο ενός α΄ κατηγορίας από ένα 2ης ταχύτητας πρωτάθλημα, αλλά η φωτιά έσβησε μετά την αντικατάσταση του Γιόβιτς από τον Ισπανό. Είναι το ελληνικό «clasico» που αυτή τη φορά κρίνει πολλά στη μάχη για τον τίτλο και όχι μόνο το γόητρο ή κάτι λιγότερο σημαντικό βαθμολογικά, όπως συμβαίνει εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

Με νίκη οι «πράσινοι» θα στείλουν τον Ολυμπιακό στο -6 και ουσιαστικά θα τον βγάλουν από τη διεκδίκηση του τίτλου, έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Είναι ένα ματς με χαρακτήρα τελικού για τους «ερυθρόλευκους» που αποφάσισαν να πορευθούν με τον Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο τους μέχρι το τέλος της περιόδου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του ντέρμπι.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αρη και θέλει μόνο νίκη για να βγει κερδισμένη από το (όποιο) αποτέλεσμα στη Λεωφόρο. Ενώ στα προηγούμενα παιχνίδια της στην «Αγιά Σοφιά» δεν είχε χάσει ούτε ένα βαθμό, στα τελευταία δύο με Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό έχασε πέντε πόντους και πήρε μόνο έναν, γι’ αυτό και θα έχει πρόσθετο ενδιαφέρον η αντίδρασή της απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει στόχο την Ευρώπη.

Μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό την περασμένη Τετάρτη στο Φάληρο, ο ΠΑΟΚ πήγε στο -9 από την κορυφή και ουσιαστικά τέθηκε νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου και της 2ης θέση που οδηγεί κι αυτή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εχει όμως στόχο την 3η θέση για το Γιουρόπα Λιγκ, γι’ αυτό και έχει κίνητρο υποδεχόμενος στην Τούμπα τον Βόλο.

Ο ορισμός elite διαιτητή στο αυριανό ντέρμπι της Λεωφόρου αποφόρτισε το τεταμένο κλίμα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των πλέι οφ (4η αγωνιστική – 30ή συνολικά): ΚΥΡΙΑΚΗ: 18.00 ΑΕΚ – Αρης, 20.30 ΠΑΟΚ – Βόλος, 21.00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Η βαθμολογία (29 αγώνες): Παναθηναϊκός 66, ΑΕΚ, 66, Ολυμπιακός 63, ΠΑΟΚ 57, Αρης 41, Βόλος 40.

Στα πλέι άουτ, η 3η αγωνιστική βρίσκει και τον ΠΑΣ Γιάννινα εμπλεκόμενο στη μάχη της παραμονής, καθώς μετά την ήττα-σοκ από τον ΟΦΗ τον έφτασε στους 23 βαθμούς η Λαμία. Και στα τέσσερα ζευγάρια του αποψινού προγράμματος οι γηπεδούχοι δεν έχουν ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που «καίγονται».

Συνοπτικά το πρόγραμμα των πλέι άουτ (3η αγωνιστική – 29η συνολικά): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.00 Ατρόμητος – ΠΑΣ, 17.30 ΟΦΗ – Λαμία, 19.30 Αστέρας – Λεβαδειακός, 19.30 Παναιτωλικός – Ιωνικός.

Η βαθμολογία (28 αγώνες): Ατρόμητος 33, ΟΦΗ 30, Παναιτωλικός 29, Αστέρας Τρίπολης 28, Λαμία 23, ΠΑΣ Γιάννινα 23, Ιωνικός 21, Λεβαδειακός 19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή