Τένις: Σοκ για Τζόκοβιτς – Αποκλεισμός από τον Ιταλό Μουζέτι

Τένις: Σοκ για Τζόκοβιτς – Αποκλεισμός από τον Ιταλό Μουζέτι

Ο Τσιτσιπάς συνεχίζει στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη έκπληξη στο τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο έκανε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ο Λορέντσο Μουζέτι, ο οποίος στην φάση των «16» απέκλεισε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά από αγώνα που διεξήχθη σε δύο δόσεις, λόγω της βροχής που διέκοψε το παιχνίδι.

Ο Ιταλός παρότι βρέθηκε να χάνει 1-0 στα σετ (6-4), στη συνέχεια έπαιξε καταπληκτικό τένις κι έφτασε στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του με 7-5, 6-4, ενώ είναι η πρώτη φορά που παίρνει το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του χωμάτινου τουρνουά 1000 της ATP που διεξάγεται στο Πριγκιπάτο.

Για τον Μουζέτι η 3η πρόκριση εφέτος στο tour σε προημιτελική φάση προήλθε από την 9η νίκη μέσα στο 2023, αλλά και την 5η καριέρας στο συγκεκριμένο τουρνουά. 

Ηταν η «παρθενική» απέναντι στον κάτοχο των 22 τίτλων Grand Slam, μετά από τρεις σερί ήττες που προερχόταν στις αναμετρήσεις του με το Σέρβο, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης με την τεράστια ανατροπή στο Roland Garros του 2021. 

Η διοργάνωση δεν… ταιριάζει πολύ στο «Νολε», ο οποίος μετά τον τίτλο του το 2015 μέχρι και σήμερα μετρά μόλις δύο παρουσίες στους «8» του Μόντε Κάρλο (2017, 2019), ενώ η σημερινή του ήττα ήταν μόλις η 4η από Ιταλό τενίστα (47-4 το ρεκόρ), με την τελευταία το 2020 στα προημιτελικά του indoor τουρνουά της Βιέννης.

Ο Τσιτσιπάς συνεχίζει

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πρωταθλητής στο Μόντε Κάρλο το 2021 και το 2022, επέκτεινε το νικηφόρο σερί του στο τουρνουά σε 12 αγώνες, επικρατώντας σε 93 λεπτά, με 6-3, 6-4 του Νίκολας Τζάρι στον τρίτο γύρο, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά, μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση. 

«Έπρεπε ν΄ αντεπεξέλθω σε μερικούς δύσκολους πόντους, ειδικά όταν είχε break points», είπε ο Τσιτσιπάς. «Αντιμετώπισα αυτές τις καταστάσεις πολύ ώριμα και έπαιξα με ακρίβεια, οπότε ήταν υπέροχο», πρόσθεσε.

«Ο αντίπαλός μου είχε καλά αποτελέσματα στο χώμα, μπορεί επίσης να κάνει μεγάλα παιχνίδια», συμπλήρωσε ο Τσιτσιπάς αναφερόμενος στον Τζάρι, ο οποίος σήκωσε τον δεύτερο τίτλο του ATP Tour στο σπίτι του, στο Σαντιάγο, τον περασμένο Φεβρουάριο.
 
«Το ματς παίχτηκε στις μικρές λεπτομέρειες και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα και έδωσα ένα τόσο καλό τέλος», είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος με ρεκόρ 14-2, προετοιμάζεται στη συνέχεια για τη σύγκρουση στα προημιτελικά με τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, France 24

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή