Τσιτσιπάς: Ηττα από τον Αλκαράθ στο Οπεν της Βαρκελώνης

Τσιτσιπάς: Ηττα από τον Αλκαράθ στο Οπεν της Βαρκελώνης

Για τον Τσιτσιπά ήταν ο 16ος τελικός απέναντι σε αθλητή του Top 10, με τον Έλληνα τενίστα να έχει ρεκόρ 2-14, έχοντας κερδίσει τον Ντόμινικ Τιμ στον τελικό των ATP Finals του 2019 στο Λονδίνο και τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο.

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καταληκτική μάχη των δύο κορυφαίων αθλητών του εφετινού Barcelona Open Banc Sabadell, ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Κάρλος Αλκαράθ με 2-0 σετ επί του Στέφανου Τσιτσιπά, με τον 19χρονο Ισπανό να πανηγυρίζει τον back to back τίτλο μπροστά στους συμπατριώτες του.

Η 70ή έκδοση της διοργάνωσης στην πρωτεύουσα της Καταλονίας είχε μεγάλο πρωταγωνιστή το νο1 του ταμπλό, ο οποίος έδειξε απέναντι σε έναν τοπ επιπέδου τενίστα, όπως είναι ο Τσιτσιπάς, ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δικαίως κατέκτησε το τρόπαιο με 6-3, 6-4.

Ο Αλκαράθ με τη σημερινή του νίκη διατήρησε το απόλυτο στις αναμετρήσεις του με τον Ελληνα πρωταθλητή (4 στα 4). Η αρχή έγινε στον 3ο γύρο του US Open 2021 με το επικό 3-2, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο το 2022, η πρώτη στους «16» του Miami Open και η δεύτερη πέρυσι στους προημιτελικούς της ίδιας διοργάνωσης.

Στα 19 του χρόνια ο Αλκαράθ συνέχισε το αήττητο στη Βαρκελώνη, που ξεκίνησε το 2022 έχοντας 8 σερί νίκες. Μέτρησε μόλις μία απώλεια σε σετ στο δραματικό περσινό τελικό απέναντι στον Αυστραλό Άλεξ ντε Μινόρ, ενώ φέτος έφτασε μέχρι τον τελικό χωρίς να χάσει κανένα (8-0).

Παράλληλα παρέμεινε αήττητος για 15ο ματς σε ισπανικό έδαφος, ενώ ο σημερινός ήταν ο 6ος τελικός στην καριέρα του απέναντι σε παίκτη πρώτης 10άδας, με τον Ισπανό να έχει, πλέον, ρεκόρ 5-1. Η μοναδική του ήττα προήλθε από τον Γιάνικ Σίνερ στον τελικό του 2022 στο Ούμαγκ της Κροατίας.

Για τον Τσιτσιπά ήταν ο 16ος τελικός απέναντι σε αθλητή του Top 10, με τον Έλληνα τενίστα να έχει ρεκόρ 2-14, έχοντας κερδίσει τον Ντόμινικ Τιμ στον τελικό των ATP Finals του 2019 στο Λονδίνο και τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο.

Επίσης για τον 24χρονο πρωταθλητή ήταν ο 10ος τελικός σε 500άρι τουρνουά, έχοντας το αρνητικό 0-10, αλλά και ο 26ος στην καριέρα του με ρεκόρ 9-17. Τελευταίος τίτλος για τον Τσιτσιπά ήταν τον περασμένο Ιούνιο στο γρασίδι της Μαγιόρκα, όπου είχε κερδίσει τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

Από τότε μετρά 5 συνεχόμενους χαμένους τελικούς σε Σινσινάτι (Τσόριτς), Αστάνα (Τζόκοβιτς), Στοκχόλμη (Ρούνε), Μελβούρνη (Τζόκοβιτς) και Αλκαράθ (Βαρκελώνη).

Για τον Αλκαράθ ο 5ος τελικός σε 500άρι τουρνουά τον έφερε στο 3-2, έχοντας τρεις κατακτήσεις, όλες σε χωμάτινη επιφάνεια (Ρίο, Βαρκελώνη 2022, 2023), αλλά και ο 12ος στην καριέρα του (9-3).

Επέστρεψε στους τίτλους μετά από ένα μήνα και τη νίκη του στο Indian Wells, όπου είχε επικρατήσει του Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 2-0. Εντός του 2023 μετρά 3 νίκες σε 4 τελικούς που συμμετείχε.

Πηγή: ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή