Ευρωλίγκα: Ωρα για απαντήσεις από τον Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Ωρα για απαντήσεις από τον Ολυμπιακό

Να ξαναπάρει το πλεονέκτημα στα χέρια του θα επιχειρήσει απόψε (20.45) ο Ολυμπιακός στην Πόλη, με οδηγό τη μεγάλη νίκη που είχε πετύχει εκεί πριν από μερικούς μήνες επί της Φενέρ στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ξαναπάρει το πλεονέκτημα στα χέρια του θα επιχειρήσει απόψε (20.45) ο Ολυμπιακός στην Πόλη, με οδηγό τη μεγάλη νίκη που είχε πετύχει εκεί πριν από μερικούς μήνες επί της Φενέρ στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα-σοκ της περασμένη Παρασκευής στο ΣΕΦ και για να μείνουν στον δρόμο για το Κάουνας και το φάιναλ φορ αναζητούν τουλάχιστον μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια στην κατάμεστη «Ulker Sports Arena». Αν πετύχουν δύο σερί, θα πάρουν απευθείας την πρόκριση. Με μία θα ξαναφέρουν τη σειρά στο ΣΕΦ για ένα 5ο παιχνίδι με χαρακτήρα τελικού, ενώ με δύο ήττες θα επιστρέψουν με άδεια χέρια και μόνο στόχο πλέον την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πρώτο ματς στην Πόλη απόψε με Φενέρ – Δύο «μπρέικ» χθες από Ρεάλ και Μονακό.

«Πολλές φορές είναι θέμα συγκυριών, ημέρας, προσέγγισης, συμπτώσεων, κατάστασης του αντιπάλου. Παίζει ρόλο να διαχειριστούν οι παίκτες το άγχος και την κρισιμότητα, όλες οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο. Στο τελευταίο ματς δεν παίξαμε καλά, αλλά κρίθηκε στο τέλος, σε μια κατοχή. Περιμένω δύσκολο ματς, αλλά ακόμη πιο δύσκολο θα είναι για τη Φενέρ. Και πέρυσι είχαμε χάσει το δεύτερο ματς, είχαμε την εμπειρία, αλλά δεν διδαχθήκαμε. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πολύ σημαντικός και εδώ έχουμε πολλούς ανθρώπους. Ο κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται αλλιώς το άγχος και την κρισιμότητα, δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό του», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον Δημήτρη Ιτούδη να τονίζει: «Γνωρίζουμε ότι αυτή η σειρά είναι μεγάλη. Παίζουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, τον πρωτοπόρο της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο και αγωνίζονται για κάθε κατοχή. Εξακολουθούν να είναι το φαβορί, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε και θέλουμε να το ξανακάνουμε».

Ευρωλίγκα: Ωρα για απαντήσεις από τον Ολυμπιακό-1
Ο Τάβαρες κράτησε ζωντανή τη Ρεάλ στο Βελιγράδι με μια μυθική εμφάνιση και στα δύο μέρη του παρκέ. Η Παρτιζάν θα προσπαθήσει αύριο να κάνει το 3-1 για να πάει στο φάιναλ 4. Φωτ. EPA / ANDREJ CUKIC

Στον άλλο αποψινό (20.00) αγώνα, η Ζαλγκίρις υποδέχεται στο Κάουνας τη Μπαρτσελόνα και θέλει μόνο νίκη για να παραμείνει «ζωντανή» στη σειρά. Οι «μπλαουγκράνα» προηγούνται 2-0.

Χθες, Ρεάλ και Μονακό απάντησαν με «μπρέικ» σε Βελιγράδι και Τελ Αβίβ αντίστοιχα. Η «βασίλισσα» με στυλοβάτες τους Γκος (22 π.) και Τάβαρες (26 π., 11 ριμπ. και 41 αξιολόγηση!) έμεινε ζωντανή, επικρατώντας της Παρτιζάν με 82-80 και μειώνοντας σε 2-1. Νωρίτερα, η Μονακό (21 π. ο Τζέιμς) νίκησε με 83-78 τη Μακάμπι και ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας, ενώ θέλει πλέον μόλις μία νίκη για να προκριθεί στο φάιναλ 4, καθώς προηγείται με 2-1 νίκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή