Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου – Ποιοι βρίσκονται στο Top 10

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου – Ποιοι βρίσκονται στο Top 10

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο καθώς η μεταγραφή του στη σαουδαραβική Αλ Νασρ σχεδόν διπλασίασε τις ετήσιες αποδοχές του, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Forbes.υ. 

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο καθώς η μεταγραφή του στη σαουδαραβική Αλ Νασρ σχεδόν διπλασίασε τις ετήσιες αποδοχές του, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Forbes.

Ο Ρονάλντο που, μετά από 1,5 χρόνο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μεταπήδησε στην Αλ Νασρ, οδηγεί τη λίστα με εκτιμώμενο ποσό 136 εκατομμύρια δολάρια – συμπεριλαμβανομένων 46 εκατ. από μισθό και μπόνους και 90 εκατ. από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Στη 2η θέση ακολουθεί ο Λιονέλ Μέσι με εκτιμώμενο ποσό 130 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Κιλιάν Μπαπέ στα 24 του έρχεται στο Νο 3 με 120 εκατομμύρια δολάρια. Ο σταρ του ΝΒΑ και των Λέικερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς με «μισθό» 119,5 εκατ.δολ. και ο Μεξικανός μποξέρ Κανέλο Αλβάρες (110 εκατ.) συμπληρώνουν το top5. 

Ο αστέρας του γκολφ, Ντάστιν Τζόνσον, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 6 με 107 εκατομμύρια δολάρια, κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο στην πρώτη δεκάδα.

Ο έτερος άσος του γκολφ, Φιλ Μίκελσον (106 εκατομμύρια δολάρια) και ο σταρ του NBA, Στεφ Κάρι (100,4 εκατομμύρια δολάρια) – έφτασαν για πρώτη φορά σε αυτό το όριο.

Πρόκειται για μια ομάδα οκτώ αθλητών που ο καθένας κέρδισε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, διπλάσια από κάθε προηγούμενο έτος.

Ο – παλαίμαχος πλέον – αστέρας του τένις, Ρότζερ Φέντερερ (Νο 9 στη φετινή λίστα), έχει εκτιμώμενα έσοδα 95,1 εκατομμύρια δολάρια, με σχεδόν όλα να βγαίνουν έξω από τα κορτ, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ «κλείνει» την πρώτη δεκάδα του 2023 με 89,1 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Forbes

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή