Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Να τελειώσει τη δουλειά

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Να τελειώσει τη δουλειά

Απόψε ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση κόντρα στη Φενέρ

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα συζήτησης σε όλο τον μπασκετικό κόσμο έγινε η τρίποντη «βόμβα» που έφυγε σε νεκρό χρόνο από τα χέρια του Κώστα Σλούκα και διαμόρφωσε το 72-71 της νίκης του Ολυμπιακού επί της Φενέρ στην Πόλη! Οι κραυγές έκπληξης και ενθουσιασμού των σχολιαστών σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια έγιναν viral, τα σχετικά video είχαν αμέτρητες προβολές στο Διαδίκτυο, όπως αμέτρητα ήταν και τα σχόλια των φιλάθλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Σλούκας, βάζοντας με αυτό το «τρελό» σουτ το κερασάκι σε μια από τις πιο γλυκιές τούρτες της καριέρας του. Με 25 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής υπέγραψε την πιο σημαντική νίκη της χρονιάς για τον Ολυμπιακό και την πιο σπουδαία φετινή παρουσία του στην Ευρωλίγκα, αν όχι την καλύτερη της καριέρας του.

Αυτή η νίκη ξαναδίνει στον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα έδρας. Στην περίπτωση που τον νικήσει απόψε (20.45) η Φενέρ στην Πόλη και κάνει το 2-2, η σειρά θα μεταφερθεί για τον «τελικό» στο ΣΕΦ την ερχόμενη εβδομάδα.

Γι’ αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» θα επιχειρήσουν να τριτώσουν απόψε τις νίκες τους επί της Φενέρμπαχτσε, για να μην αφήσουν κανένα περιθώριο λάθους στο 5ο και πάντα αγχωτικό παιχνίδι. Αλλωστε, οι έδρες δεν είναι πια τόσο σημαντικές όσο παλαιότερα, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της φετινής Ευρωλίγκας.

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Να τελειώσει τη δουλειά-1
Οι παίκτες της Παρτιζάν και της Ρεάλ, που πριν από λίγες ημέρες «έπαιξαν» μπουνιές στη Μαδρίτη, χθες στο Βελιγράδι, σαν μια… γροθιά (με την καλή έννοια), απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του μακελειού σε σχολείο της σερβικής πρωτεύουσας. Φωτ. EPA / ANDREJ CUKIC

Ορθια η Ρεάλ στο Βελιγράδι, πήρε τη σειρά στη Μαδρίτη – Στο Μονακό θα κριθεί το εισιτήριο για τη Μακάμπι.

Στα 12 παιχνίδια των 3 πρώτων αγωνιστικών, μόνο στα 4 νίκησαν οι γηπεδούχοι ακόμη κι όταν ήταν φαβορί. Στα υπόλοιπα 8 επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα γνωρίζει όλα αυτά, γι’ αυτό και κράτησε χαμηλό προφίλ με τις δηλώσεις του: «Θα ήθελα να χαμηλώσω λίγο τους τόνους και τις προσδοκίες. Η ομάδα μας γενικά έχει φτάσει το ταβάνι της, παίζει συνέχεια στα όριά της, δεν είναι εύκολο. Κάθε νίκη είναι σημαντική. Δεν ξέρω πώς θα βαρύνει και σε εμάς και σε αυτούς. Πάντα πιστεύω ότι το μπάσκετ δίνει αυτό που πρέπει στις ομάδες που παίζουν με το μαχαίρι στα δόντια. Το ματς θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, όπως ήταν και το προηγούμενο».

Μέσα σε κλίμα οδύνης, στην αρχή της αναμέτρησης Παρτιζάν – Ρεάλ, για το μακελειό στο σχολείο του Βελιγραδίου, δίπλα δίπλα οι παίκτες των δύο ομάδων απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα. Στο αγωνιστικό σκέλος, η «βασίλισσα» άντεξε ξανά στην καυτή έδρα της Παρτιζάν και με 85-78 πήρε τη σειρά στη Μαδρίτη για τον… τελευταίο χορό (Τετάρτη 10/5). Η ισπανική ομάδα είχε καθοριστικό ξανά τον Τάβαρες (14 π., 7 ρ., 30 αξιολόγηση), αλλά έχασε τον Ντεκ (14 π.) τρία λεπτά πριν από το φινάλε με τραυματισμό στο γόνατο.

Μόλις για ένα δεκάλεπτο (το α΄) η Μονακό ήταν ανταγωνιστική στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι επικράτησε με το ευρύ 104-69 (Λορέντζο Μπράουν 22 π., Μπόλντουιν 19 π.), ισοφάρισε σε 2-2 και όλα θα κριθούν στο Πριγκιπάτο την ερχόμενη Τετάρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή