Σούπερ Λιγκ 1: Και έζησαν αυτοί καλά…

Σούπερ Λιγκ 1: Και έζησαν αυτοί καλά…

Πέφτει η αυλαία αυτό το Σαββατοκύριακο σε μια συναρπαστική Σούπερ Λιγκ 1

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία «κουτάκια» έχουν μείνει ακόμη ανοικτά στην τελευταία αγωνιστική της πιο συναρπαστικής Σούπερ Λιγκ 1 των τελευταίων (πολλών) χρόνων, με το τοπίο να είναι ξεκάθαρο παντού: η μία από τις δύο ομάδες των τριών ζευγαριών παίζει για δύο αποτελέσματα για να φτάσει στον στόχο της, ενώ η άλλη κυνηγάει υποχρεωτικά μόνο τη νίκη. Αυτά τα παιχνίδια θα γίνουν τέσσερα μόνο εάν ηττηθεί στο ματς-τίτλος η ΑΕΚ. Μόνο έτσι θα αποκτήσει νόημα ο αγώνας Παναθηναϊκός – Αρης, με τους «πράσινους» να αναζητούν σε αυτό το (επιστημονικής φαντασίας) σενάριο αποκλειστικά τη νίκη για να γίνουν αυτοί πρωταθλητές!

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Βόλο στην κατάμεστη και… ανυπόμονη «Αγιά Σοφιά» και χρειάζεται απλώς μια ισοπαλία απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα των πλέι οφ για να κατακτήσει τον τίτλο. Μπορεί ο Βόλος, που μετράει οκτώ συνεχόμενες και με κάτω τα χέρια ήττες, να χαλάσει ένα τόσο μεγάλο πάρτι που ετοιμάζουν 35.000 φίλοι της ΑΕΚ εντός γηπέδου και τουλάχιστον άλλοι τόσοι γύρω από αυτό; Εντελώς απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο, γι’ αυτό και η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αρη αναμένεται να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο τρίτος αγώνας των πλέι οφ έχει ουσιαστικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κι ας μην κρίνει τίτλο. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό και θέλει μόνο τη νίκη για να κατακτήσει την 3η θέση που δίνει (σίγουρα σε αυτόν) το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, ακόμη κι αν χάσει το Κύπελλο από την ΑΕΚ. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός χρειάζεται να μην ηττηθεί στην Τούμπα για να τερματίσει 3ος στο πρωτάθλημα, αλλά ακόμη κι αν τα καταφέρει δεν θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Εάν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το Κύπελλο, οι «ερυθρόλευκοι» και 3οι να βγουν, θα παίξουν μαζί με τον Αρη στο Κόνφερενς Λιγκ. Ενδεικτικό του αποτυπώματος που άφησε φέτος το πρωτάθλημα είναι ότι και τα τρία γήπεδα αναμένονται αύριο κατάμεστα!

Συνοπτικά το πρόγραμμα των πλέι οφ (10η αγωνιστική και συνολικά 36η): ΚΥΡΙΑΚΗ 20.00 ΑΕΚ – Βόλος, 20.00 Παναθηναϊκός – Αρης, 20.00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Η ΑΕΚ αναμένει τη στέψη της, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κυνηγούν το εισιτήριο του Γιουρόπα, και Ιωνικός, Λαμία τη σωτηρία.

Η βαθμολογία (35 αγώνες): ΑΕΚ 80, Παναθηναϊκός 77, Ολυμπιακός 70, ΠΑΟΚ 67, Αρης 50, Βόλος 40.

Από τα τέσσερα παιχνίδια των πλέι άουτ, μόνο ένα έχει βαθμολογική σημασία και θα καθορίσει ποιος από τους Ιωνικό ή Λαμία θα συνοδεύσει τον Λεβαδειακό στη Σούπερ Λιγκ 2. Ο Ιωνικός θέλει μόνο τη νίκη στην έδρα του, ενώ η Λαμία παραμένει στη μεγάλη κατηγορία με νίκη ή ισοπαλία – της αρκεί να μην ηττηθεί.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των πλέι άουτ (7η αγωνιστική και 33η συνολικά): ΣΑΒΒΑΤΟ 17.00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ, 20.00 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος, 20.00 Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα, 20.00 Ιωνικός – Λαμία.

Η βαθμολογία (32 αγώνες): ΟΦΗ 38, Ατρόμητος 37, ΠΑΣ Γιάννινα 33, Αστέρας Τρίπολης 30, Παναιτωλικός 30, Λαμία 28, Ιωνικός 26, Λεβαδειακός 25.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή