Ευρωλίγκα: Το καπέλο στον Μπαρτζώκα έβγαλε ο Ομπράντοβιτς

Ευρωλίγκα: Το καπέλο στον Μπαρτζώκα έβγαλε ο Ομπράντοβιτς

Μία ημέρα πριν η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού αναχωρήσει για το Κάουνας, όπου το διήμερο (19-21/5) θα διεκδικήσει τον τέταρτο τίτλο της Ευρωλίγκας στην ιστορία της

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού αναχωρήσει για το Κάουνας, όπου το διήμερο (19-21/5) θα διεκδικήσει τον τέταρτο τίτλο της Ευρωλίγκας στην ιστορία της, οι διακρίσεις που λαμβάνει αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση για τη φετινή πορεία της.

Ο Σάσα Βεζένκοφ επελέγη για δεύτερη συνεχή σεζόν ως μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης, ενώ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου και του MVP.

Ο Βούλγαρος διεθνής άσος, που έχει γίνει πόλος έλξης από το ΝΒΑ, έχει ήδη κερδίσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ σε κανονική περίοδο και πλέι οφ με 17,2 πόντους ανά αγώνα, ενώ ήταν πρώτος σε αξιολόγηση (21,2) και δεύτερος σε ριμπάουντ (6,8). Μαζί του στην πεντάδα βρίσκονται οι Μπράουν (Μακάμπι), Μούσα (Ρεάλ Μ.), Λεσόρ (Παρτιζάν) και Ταβάρες (Ρεάλ Μ.).

Για δεύτερη διαδοχική σεζόν, προπονητής της χρονιάς για την Ευρωλίγκα αναδείχθηκε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μια μεγάλη επιτυχία, καθώς αναγνωρίστηκε μέσω ψηφοφορίας από τους συναδέλφους του. Ο 57χρονος τεχνικός έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Ευρωλίγκας (από το 2004-05 που έχει θεσπιστεί ο θεσμός) που κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου προπονητή για δύο σερί περιόδους. Συνολικά είναι η τρίτη φορά που του απονέμεται, κάτι που έχει καταφέρει μόνο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Αξιζε το βραβείο ο Μπαρτζώκας και του αξίζουν συγχαρητήρια. Είχαν μια εξαιρετική σεζόν φέτος και είχε σημαντική συμβολή», τόνισε ο Ζοτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή