Νωρίτερα στη σέντρα η Σούπερ Λιγκ 1

Νωρίτερα στη σέντρα η Σούπερ Λιγκ 1

Τι συζητήθηκε στο χθεσινό Δ.Σ. της Λίγκας για τη νέα σεζόν του πρωταθλήματος

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εβδομάδες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, το χρονοδιάγραμμα για τη σεζόν 2023-24 τέθηκε επί τάπητος από τη Σούπερ Λιγκ 1. Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας, στο οποίο επικυρώθηκε η βαθμολογία της περιόδου 2022-23, αποφασίστηκε πως η έναρξη του νέου πρωταθλήματος θα γίνει το τριήμερο 18-20 Αυγούστου, ενώ το φινάλε της κανονικής περιόδου (26η αγωνιστική) προγραμματίστηκε για τις 3/3/2024. Παράλληλα, η διακοπή για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (16η αγωνιστική) ορίστηκε στις 20-21/12/2023, και η επανέναρξή του (17η αγωνιστική) στις 3-4/1/2024.

Οι αγώνες κατάταξης (πλέι οφ και πλέι άουτ) θα ξεκινήσουν στις 10/3/2024 και θα ολοκληρωθούν στις 12/5/2024.

Αίτημα για ταυτόχρονη κλήρωση και των πλέι οφ μαζί με αυτήν της κανονικής περιόδου.

Η ΑΕΚ έκανε αίτημα, που πιθανότατα θα γίνει δεκτό, ζητώντας μαζί με την κλήρωση για την κανονική περίοδο να γίνει ταυτόχρονη κλήρωση και των πλέι οφ. Σύμφωνα με την Ενωση, θα πρέπει να γίνεται ευθύς εξαρχής η κλήρωση των αγώνων κατάταξης με τους αριθμούς 1-6, χωρίς να είναι ξεκάθαρο, φυσικά, ποιες ομάδες θα έχουν καταλάβει τις αντίστοιχες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου. Κάτι τέτοιο, θεωρούν στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, πως θα προσδώσει περισσότερη διαφάνεια στη διαδικασία.

Επίσης, σε ό,τι αφορά το κανονιστικό πλαίσιο του νέου πρωταθλήματος, επειδή η επιτροπή που ασχολήθηκε με αυτό είχε οριστικοποιήσει τις προτάσεις της πριν κηρυχθεί από τον ΠΟΥ η λήξη του χαρακτηρισμού της COVID-19 ως πανδημίας, ζήτησε να υπάρξει αντίστοιχη αλλαγή και στον κανονισμό διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος. Και αυτό προκειμένου να μη δημιουργείται σύγχυση αντίστοιχη με αυτή που συνέβη στα φετινά πλέι οφ. Στην πρόταση συμφώνησε και ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, πρότεινε να θεσπιστεί αυξημένη πλειοψηφία για τις περιπτώσεις που αφορούν αποφάσεις για αναβολή κάποιου αγώνα.

Από κει και πέρα, ομόφωνα αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης από ΠΑΕ ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολη, Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, ενώ επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε η εκκίνηση διαπραγμάτευσης με την ΕΠΟ για τη μείωση του ποσοστού που αποδίδουν οι ΠΑΕ υπέρ της Ομοσπονδίας για τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών και για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή