Ρολάν Γκαρός: Ο Τσιτσιπάς, η Σάκκαρη και οι νέοι «Σωματοφύλακες»

Ρολάν Γκαρός: Ο Τσιτσιπάς, η Σάκκαρη και οι νέοι «Σωματοφύλακες»

Η νέα γενιά, με επικεφαλής τον Κάρλο Αλκαράθ, μοιάζει έτοιμη να το κατακτήσει αλλά όσο υπάρχει Νόβακ Τζόκοβιτς τέτοιες προβλέψεις μπορούν να γίνουν σε... θεωρητικό επίπεδο

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Ράφα Ναδάλ να μην αγωνίζεται στο εφετινό Ρολάν Γκαρός, υπάρχουν πιθανότητες το «Κύπελλο Σωματοφυλάκων» να αποκτήσει έναν νέο ιδιοκτήτη. Η νέα γενιά, με επικεφαλής τον Κάρλο Αλκαράθ, μοιάζει έτοιμη να το κατακτήσει αλλά όσο υπάρχει Νόβακ Τζόκοβιτς τέτοιες προβλέψεις μπορούν να γίνουν σε… θεωρητικό επίπεδο. Οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό -ανδρών και γυναικών- θα αρχίσουν αύριο (28/5). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη θα κληθούν το μεσημέρι (περίπου 14.00) να επιβεβαιώσουν το… καλό όνομα που έχουν φτιάξει στα χωμάτινα κορτ.

Ο Κάρλο Αλκαράθ θα μπει στο γήπεδο ως το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Οι προκλήσεις για τον Ισπανό είναι πολλές. Ως βασικότερη δεν είναι άλλη από το να «τοποθετήσει» το όνομά του στο «Coupe des Mousquetaires» και να ενταχθεί και αυτός στους «Σωματοφύλακες» του τροπαίου. «Για μένα είναι κάτι υπέροχο. Είναι κάτι για το οποίο έχω δουλέψει πάρα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ ως το Νο 1 του κόσμου. Σε σχέση με πέρυσι είμαι πιο ώριμος και μπορώ να «διαβάσω» καλύτερα το γήπεδο», δήλωσε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης. Ο 20χρονος αναφέρθηκε σε ακόμη ένα όνειρό του. Αυτό δεν είναι άλλο από το να βρεθεί στα ολυμπιακά γήπεδα του Παρισιού και μαζί με το Ναδάλ να διεκδικήσουν το ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό.

Ανάμεσα στη νέα γενιά βρίσκεται και ο συλλέκτης τροπαίων Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος προβάλει ως φαβορί για τον τίτλο αλλά είναι άγνωστη η αγωνιστική του κατάσταση. Στη 2η θέση της παγκόσμιας βρίσκεται ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Το χώμα βέβαια δείχνει να μην είναι η αγαπημένη επιφάνεια του Ρώσου. Οι Ρουντ και Ρούνι θα μπορούσαν επίσης να τοποθετηθούν στα φαβορί.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει αύριο (περίπου στις 14.00) απέναντι στον Τσέχο Γίρι Βέσελι, έναν αθλητή που θα αποτελέσει έκπληξη εάν του δημιουργήσει προβλήματα. Εφέτος ο τενίστας μας δεν έχει νικήσει κανέναν από όσους βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα. Στην προπονητική του ομάδα δεν έχει πλέον τον Μαρκ Φιλιππούση και θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επιρροές αυτού του… διαζυγίου.

Οι «Big Three» στο γυναικείο ταμπλό

Η Ίγκα Σβιόντεκ γνωρίζει καλά τα χωμάτινα γήπεδα του Παρισιού. Στο «στέμμα» των επιτυχιών ξεχωρίζουν τα δύο πετράδια Ρολάν Γκαρός (2020, 2022). Δείχνει αποφασισμένη να τα… τριτώσει αλλά η Αρίνα Σαμπαλένκα και η Έλενα Ριμπάκινα θα προσπαθήσουν να της βάλουν εμπόδια. «Οι μάχες εναντίον της Ίγκα είναι σπουδαίοι αγώνες. Σε σχέση με πέρυσι έχω βελτιωθεί και θέλω να την κερδίσω», έχει πει η Σαμπαλένκα. Στην πρόσφατη διοργάνωση της Ρώμης, η Σβιόντεκ τραυματίστηκε ενώ έπαιζε με τη Ριμπάκινα. «Η Ίγκα είναι σκληρή αντίπαλος αλλά όταν παίζω καλά όλα εξελίσσονται όπως πρέπει», τόνισε η Ρωσίδα, η οποία δείχνει να δημιουργεί μία υπέρ της παράδοση στους αγώνες με την τενίστρια από την Πολωνία. Η Σβιόντεκ, Σαμπαλένκα και Ριμπάκινα θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν τις «Big Three» του γυναικείου ταμπλό, με την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα να γίνεται η πρώτη που τις αποκάλεσε έτσι.

Ανάμεσα στην Σαμπαλένκα και τη Ριμπάκινα, στην παγκόσμια κατάταξη, βρίσκεται η Τζέσικα Πεγκούλα (3η). Η 29χρονη κόρη των δισεκατομμυριούχων Τέρι και Κιμ Πεγκούλα, ιδιοκτητών, μεταξύ άλλων, ομάδων ποδοσφαίρων, χόκεϊ κλπ., δεν έχει κανέναν τίτλο στη συλλογή της από τουρνουά γκραν σλαμ.

Ευκαιρία για ρεβάνς της Μαρίας Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να βρίσκεται λίγο μακριά από τις «Big Three» αλλά έχει αποδείξει ότι το χώμα της ταιριάζει. Προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα αποφάσισε να μην «κατέβει» στη διοργάνωση της Ραμπάτ. Αύριο (περίπου στις 14.00), η πρωταθλήτριά μας θα παίξει με την Καρολίνα Μούχοβα. Η Τσέχα την είχε νικήσει στο 2ο γύρο του περσινού γαλλικού όπεν και εφέτος η τενίστριά μας θα έχει την ευκαιρία να πάρει τη… ρεβάνς.  

Από το 2021, η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που δείχνει τη σταθερότητά της. Εάν καταφέρει να περάσει το εμπόδιο της Τσέχας τότε έχει τις δυνατότητες να φτάσει μέχρι τους προημιτελικούς καθώς σε εκείνη τη φάση η κληρωτίδα τη «ζευγάρωσε» με την Πεγκούλα, εφόσον φυσικά προχωρήσει και η Αμερικανίδα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή