Σταθερά σε υψηλό επίπεδο η ελληνική κωπηλασία

Σταθερά σε υψηλό επίπεδο η ελληνική κωπηλασία

Στέφανος Ντούσκος, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Ζωή Φίτσιου, οι πρωταθλητές μας που κατέκτησαν μετάλλια στο Ευρωπαϊκό, μιλούν στο kathimerini.gr 

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… υπέρβαρο στις βαλίτσες γύρισαν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριές μας της κωπηλασίας. Οι κωπηλάτες μας κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια (τρία ασημένια, ένα χάλκινο) με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο να ανεβαίνει στη 2η θέση του βάθρου κάτι που, όπως δήλωσε στο kathimerini.gr , έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση για να διεκδικήσει τον Σεπτέμβριο την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.  

Η διοργάνωση διεξήχθη στο Μπλεντ της Σλοβενίας. Στο σκιφ, ο Στέφανος Ντούσκος άφησε στην 3η θέση τον Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή Όλιβερ Ζίντλερ. Ο Ολυμπιονίκης μας τερμάτισε σε 6.47.87. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ολλανδός Φαν Λιρόπ με 6.46.91, ο οποίος μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν σε οκτάκωπο.  

«Ήταν μία πολύ ωραία διοργάνωση. Η λίμνη όπου διεξήχθη το ευρωπαϊκό έμοιαζε με παραμυθένιο τοπίο. Τα νερά ήταν γαλάζια και τριγύρω υπήρχαν καταπράσινα δέντρα. Πολύ ωραία χρώματα. Στα τελευταία 500 μ. της διαδρομής υπήρχε και ένα μικρό νησάκι με έναν πύργο. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Είχα έναν τραυματισμό αλλά επέστρεψα και είμαι καλά», μας είπε το «χρυσό» παιδί της ελληνικής κωπηλασίας.

Με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς

Το 2021, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Στέφανος Ντούσκος ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου. Τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα «σφραγιστούν» τα πρώτα «εισιτήρια» πρόκρισης. Ο πρωταθλητής μας έχει ως στόχο να κατακτήσει ένα από αυτά. «Επόμενη διοργάνωση για εμένα θα είναι το παγκόσμιο κύπελλο της Λουκέρνης. Στη συνέχεια, θα αγωνιστώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Οι πρώτοι εννέα θα πάρουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο δικό μου το σκάφος τα καλύτερα πληρώματα βρίσκονται στην Ευρώπη οπότε σε αυτό το ευρωπαϊκό είδα ότι πηγαίνουμε καλά προκειμένου να κατακτήσουμε και αυτόν τον στόχο», δήλωσε στο kathimerini.gr ο πρωταθλητής μας.  

Στο σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, η Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Η κωπηλάτρια από την Καστοριά ήταν η μικρότερη ηλικιακά αθλήτρια. Πρόκειται για το δεύτερο ασημένιο που συλλέγει από ευρωπαϊκή διοργάνωση. Βασική αντίπαλός της ήταν η έμπειρη Ρουμάνα Ιονέλα Κόσμιουκ. «Ήταν μία από τις πιο δυνατές κούρσες που έχω τρέξει. Η αντίπαλός είναι μία πολύ δυνατή αθλήτρια», μας είπε.  

Και πάλι στο βάθρο

Τη… συλλογή των μεταλλίων στη Σλοβενία την «άνοιξαν» οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού. Αγωνίστηκαν στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και τερμάτισαν στη 2η θέση. Στον συγκεκριμένο τύπο σκάφους η ελληνική κωπηλασία είχε να κατακτήσει μετάλλιο από το 2012 (Βαρέζε) όταν οι Γιαζιτζίδου – Τσιάβου είχαν ανέβει στη 2η θέση του βάθρου. «Σε κάθε κούρσα μέχρι να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα «καταθέσαμε» την ψυχή μας», υπογράμμισε.  

Μεγάλος ήταν ο συναγωνισμός και στο διπολό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών. Οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου έχασαν το ασημένιο για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου και επέστρεψαν από το Μπλεντ με χάλκινο μενταγιόν. Και σε αυτό το σκάφος η Ελλάδα είχε να διακριθεί από τη διοργάνωση του Βαρέζε. Τότε, οι Μαγδανής – Γιάνναρος είχαν πάρει το χρυσό.  

 Με τα τρία ασημένια και το ένα χάλκινο που κατέκτησε οι κωπηλάτες μας στη διοργάνωση του Μπλεντ η Ελλάδα πήρε την 11η θέση στον πίνακα των μεταλλίων του ευρωπαϊκού. Συνολικά από το 2007 στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η Ελλάδα φτάνει τα 38 μετάλλια εκ των οποίων 21 χρυσά, 13 ασημένια και 4 χάλκινα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή