Ολοκλήρωσαν την έκπληξη οι Χιτ

Ολοκλήρωσαν την έκπληξη οι Χιτ

Οι Νάγκετς με τους Χιτ είναι το ζευγάρι των τελικών του ΝΒΑ που αρχίζουν τα ξημερώματα της Παρασκευής (03.30), με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Ντένβερ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Νάγκετς με τους Χιτ είναι το ζευγάρι των τελικών του ΝΒΑ που αρχίζουν τα ξημερώματα της Παρασκευής (03.30), με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Ντένβερ.

Η ομάδα του Μαϊάμι «άλωσε» τη Βοστώνη και τους Σέλτικς με 103-84 στο έβδομο μεταξύ τους ματς, έκανε το 4-3 στη σειρά και έγινε μόλις η δεύτερη στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει σε τελικούς έχοντας καταλάβει την 8η θέση στη regular season.

Πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ, επικρατώντας των Σέλτικς με 103-84 κι ενώ είχαν τερματίσει 8οι στη regular season.

Οι προηγούμενοι που το είχαν πετύχει ήταν οι Νικς της σεζόν 98-99. Παρά το γεγονός πως οι Σέλτικς κατάφεραν να ισοφαρίσουν τη σειρά από 3-0 σε 3-3, οι παίκτες του Ερικ Σπόελστρα, που στα πλέι οφ απέκλεισαν τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και στα ημιτελικά τους Νικς, πήραν την καθοριστική νίκη έχοντας κορυφαίο τον Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα αναδείχθηκε MVP των τελικών της ανατολικής περιφέρειας.

Ο ηγέτης των Χιτ δικαιώθηκε και για την περυσινή του πρόβλεψη, μετά τον αποκλεισμό με σκορ 4-3 από τους Σέλτικς στους τελικούς της Ανατολής, όταν είπε πως «θα είμαστε εκεί του χρόνου, θα επιστρέψουμε στην ίδια θέση και θα τα καταφέρουμε». Στην αντίπερα όχθη, για ξεκάθαρη αποτυχία έκανε λόγο ο άσος των Σέλτικς, Τζέιλεν Μπράουν, που δεν κατάφερε να πάρει στις πλάτες του την ομάδα μετά τον τραυματισμό του Τζέισον Τέιτουμ, στον αστράγαλο, στο ξεκίνημα του ματς, δεχόμενος έντονη κριτική.

Ωστόσο, ο Τέιτουμ σε δηλώσεις του έκρινε απαραίτητη την παραμονή του συμπαίκτη του, που θα διαπραγματευθεί την επέκταση του συμβολαίου του, και την ερχόμενη περίοδο. Υπενθυμίζεται πως οι Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς επικρατώντας με «σκούπα» (4-0) των Λέικερς, ενώ οι Χιτ θα διεκδικήσουν τον τέταρτο τίτλο μετά αυτούς του 2006, του 2012 και του 2013. Πρωταθλητής θα χριστεί όποιος φτάσει πρώτος στις τέσσερις νίκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή