Ρολάν Γκαρός: O Τσιτσιπάς έχασε από τον Αλκαράθ

Ρολάν Γκαρός: O Τσιτσιπάς έχασε από τον Αλκαράθ

Ο 20χρονος Ισπανός προκρίθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στους ημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «ντέρμπι» της φάσης των «8» στο Ρολάν Γκαρός, ο Ισπανός Κάρλος Αλακαράθ νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 3-0 (6-2, 6-1, 7-6), με τον 20χρονο να προκρίνεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο στους ημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Από την αρχή, το Νο1 του κόσμου επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του στο παιχνίδι, απέφυγε τα αβίαστα λάθη, πέτυχε πόντους σε όλα τα σημεία του κορτ και δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά στο σερβίς του.

Από την άλλη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς φάνηκε ότι δεν είχε απάντηση στα χτυπήματα του αντιπάλου του, κάτι που και ο ίδιος παραδέχθηκε στον πατέρα του και προπονητή του στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. 

Ο Αλκαράθ προηγήθηκε με 4-1 και 5-2 και ο Ελληνας τενίστας μείωσε σε 5-3. Ο Τσιτσιπάς στη συνέχεια κατάφερε το πρώτο του μπρέικ στο παιχνίδι (5-4). Κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε (5-5). 

Το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Αλκαράθ εκμεταλλεύτηκε δύο λάθη στο σερβίς του Τσιτσιπά και με 7-5 πήρε τη νίκη και το «εισιτήριο» για την τετράδα.

Η πέμπτη συνάντηση των δύο αθλητών, στο άκρως επιβλητικό, “Philippe Chatrier” βρήκε τον Κάρλος Αλκαράθ να επεκτείνει το σερί του απέναντι στον 24χρονο πρωταθλητή διατηρώντας το απόλυτο στις νίκες (5 στα 5).

Στο παιχνίδι με τον Τζόκοβιτς που ακολουθεί, ο Αλκαράθ θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό γκραν σλαμ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή