Μπάσκετ: Στον αθλητικό εισαγγελέα η επίθεση στον ΠΑΟ

Μπάσκετ: Στον αθλητικό εισαγγελέα η επίθεση στον ΠΑΟ

Πολλά τα παράπονα των «πράσινων» από τη διαιτησία – Αμφίβολος ο Σλούκας για το αυριανό ματς.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό της Basket League με 73-70, εκτός από το γεγονός πως υπενθύμισε πως σε παιχνίδια των αιωνίων αντιπάλων τα προγνωστικά καλό θα είναι να αποφεύγονται, προκάλεσε αρκετά απόνερα σε όλα τα επίπεδα.

Στο αγωνιστικό, οι «πράσινοι» είχαν έντονα παράπονα από τη διαιτητική τριάδα (Πουρσανίδης, Τσαρούχα, Τσιμπούρης), κάνοντας λόγο για αίσχη και για αποφάσεις που έκριναν το παιχνίδι. Αυτές εστιάζονται κυρίως σε φάσεις στο φινάλε του αγώνα, όπως για παράδειγμα στον καταλογισμό φάουλ του Αγραβάνη στον Γουόκαπ (ο οποίος έχει υποπέσει και σε βήματα) με το σκορ στο 65-66 και με 0,3” να απομένουν για το τέλος της επίθεσης του Ολυμπιακού. Με ανακοίνωση που εξέδωσε το «τριφύλλι» ζητάει από ΚΕΔ, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, χαρακτηρίζοντας «αυτονόητη την καρατόμηση» των διαιτητών, κάνοντας λόγο για «εγκλήματα» από πλευράς τους.

Παράλληλα ζήτησε την τιμωρία των «ερυθρολεύκων» από τον αθλητικό δικαστή, για τα επεισόδια των οπαδών τους κατά την άφιξη της αποστολής στο γήπεδο. Του θέματος επιλήφθηκε χθες και η ΕΟΚ, στέλνοντας στον αθλητικό εισαγγελέα τις καταγγελίες του Παναθηναϊκού, αλλά και το υλικό που υπάρχει από την επίθεση που έγινε στους παίκτες του, προκειμένου να δρομολογηθεί έρευνα για τα γεγονότα.

Την ίδια στιγμή και ενόψει του αυριανού παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ (21.15), σαφές ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Αγραβάνη στους οπαδούς της ομάδας, μέσω social media. «Να προστατέψουμε το σπίτι μας» ανέφερε ο 28χρονος φόργουορντ, με τον προπονητή του Χρήστο Σερέλη να έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες του.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, αμφίβολη στον δεύτερο τελικό είναι η συμμετοχή του Κώστα Σλούκα, ο οποίος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, κάτι που θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό σήμερα. Στον Ολυμπιακό θεωρούν πως η εξέλιξη του πρώτου αγώνα θα κάνει καλό στην ομάδα, που θα εμφανιστεί πιο συγκεντρωμένη.

Το απόγευμα (19.15) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στο «Παλατάκι» το Περιστέρι στον δεύτερο μικρό τελικό, με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ της ομάδας των δυτικών προαστίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή