Εθνική: Δύο στα δύο και πάει Παρίσι για αποτέλεσμα

Εθνική: Δύο στα δύο και πάει Παρίσι για αποτέλεσμα

Το δύο στα δύο έκανε η Εθνική για τα προκριματικά του Euro, επικρατώντας της Ιρλανδίας με 2-1 στην «Οpap Arena»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 2.500 φίλοι της Ιρλανδίας βρέθηκαν στις εξέδρες και οι δύο εθνικές αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια λόγω του τραγικού ναυαγίου, ενώ τήρησαν ενός λεπτού σιγή πριν από τη σέντρα.

Ο Πογιέτ ξεκίνησε με τους Βλαχοδήμο, Μπάλντοκ, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο, Τσιμίκα, Κουρμπέλη, Μάνταλο, Μπακασέτα, Μασούρα, Πέλκα και Παυλίδη, σε διάταξη 4-3-3.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με κατοχή και επιθετική διάθεση (κέρδισε 9 κόρνερ στο α’ ημίχρονο από τα οποία τα 8 μέχρι το 9’!). Μόλις στο 5’ ο Μαυροπάνος σούταρε με πολλά φάλτσα αλλά ο Μπουζούνου έκανε την απόκρουση του αγώνα στο «Γ» της εστίας του. Δύο λεπτά μετά ο Μπακασέτας επιχείρησε ένα δυνατό σκαστό σουτ αλλά ο Μπουζούνου είπε ξανά «όχι».

Στο 11’ η Εθνική κέρδισε πέναλτι με τη βοήθεια του VAR. O Μπάλντοκ επιχείρησε σέντρα με τη μπάλα να βρίσκει χέρι αμυντικού. Ο Μπακασέτας σούταρε με δύναμη στο κέντρο της εστίας και αυτή τη φορά νίκησε τον εξαιρετικό Μπουζούνου, ο οποίος έπεσε δεξιά.

Στο 27’ όμως η Ιρλανδία ύστερα από κόρνερ κέρδισε την κεφαλιά και στο απέναντι δοκάρι ο Κόλινς σκόραρε για το 1-1.

Η Εθνική συνέχισε να έχει την κατοχή, πήρε ξανά μέτρα, αλλά απείλησε με μακρινά σουτ.

Στο β’ μέρος η ελληνική ομάδα μπήκε όπως στην αρχή του αγώνα και μόλις στο 49’ ο Μασούρας με υπέροχη κίνηση, και ύστερα από πάσα του Μπακασέτα, νίκησε τον Μπουζούνου.

Η Ιρλανδία στο 72’ απείλησε με τον Κόλινς (απέκρουσε ο Βλαχοδήμος) και κάπου εκεί «είπε» ό,τι είχε να πει. Ο Γιακουμάκης πλάσαρε ψηλά στο 79’ και στο 90+4’ ο Ντόχερτι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η επόμενη αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι αυξημένης δυσκολίας, καθώς την Δευτέρα (19/6, 21:45) αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Γαλλία.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90′ Σιώπης), Μπακασέτας (90+4′ Τζαβέλλας), Πέλκας (71′ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (71′ Γιακουμάκης).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μπαζούνου, Ντόχερτι, Οντουόντα (ΜακΚλίν), Έγκαν, Κούλεν, Φέργκιοσον, Άιντα (46′ Τζόνστον), Κόλινς, Μολούμπι (81′ Ομπαφέμι), Λένιχαλ (89′ Πάροτ), Σμόλμπον (53′ Νάιτ).

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής: Ελλάδα – Ιρλανδία 2-1, Γιβραλτάρ – Γαλλία 0-3, Ρεπό: Ολλανδία.

Βαθμολογία: Γαλλία 9 (3 αγ.), Ελλάδα 6 (2), Ολλανδία 3 (2), Ιρλανδία 0 (2), Γιβραλτάρ 0 (3).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή