Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Ακόμη δύο χάλκινα μετάλλια για τους πρωταθλητές μας

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Ακόμη δύο χάλκινα μετάλλια για τους πρωταθλητές μας

Η Ντόρα Γκουντούρα έδειξε και στους αγώνες της Πολωνίας ότι είναι μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου στη σπάθη. Χάλκινο μετάλλιο και η εθνική του σκιτ.

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική συλλογή μεταλλίων από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας συνεχίζει να εμπλουτίζεται. Την Τρίτη, οι πρωταθλητές μας κατέκτησαν ακόμη δύο χάλκινα. Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκαν η Ντόρα Γκουντούρα και η εθνική ομάδα των σκιτ (σκοποβολή). Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου.

Η Ντόρα Γκουντούρα έδειξε και στους αγώνες της Πολωνίας ότι είναι μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου στη σπάθη. Σε όλη τη διάρκεια του ευρωπαϊκού τουρνουά του όπλου οι εμφανίσεις της ήταν εκπληκτικές. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε τη Νο 1 αθλήτρια του ταμπλό, τη Ρουμάνα Ίλιντσα Πάντις, και στις λεπτομέρειες έχασε την είσοδο στον τελικό καθώς ηττήθη με 14-15.

«Πήγε πολύ καλά η ημέρα, είμαι πολύ ευχαριστημένη. Παρότι ήταν αγώνας που δεν μετράει στην Ολυμπιακή πρόκριση, ήταν ένας σημαντικός αγώνας για μένα και είδα τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσω ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που έρχεται σε ένα μήνα. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ελληνική αποστολή που ήταν εδώ σήμερα και με στήριξε, την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρο της Σπύρο Καπράλο, που ήταν σήμερα εδώ και φώναζε, και να ευχηθώ καλό κουράγιο σε όλους τους αθλητές καθώς οι προπονήσεις και οι αγώνες συνεχίζονται», δήλωσε μετά τον αγώνα η Δώρα Γκουντούρα. Την απονομή των μεταλλίων έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος.

Στο ίδιο όπλο, η η Δέσποινα Γεωργιάδη, έφτασε μέχρι τη φάση των «16» όπου αποκλείστηκε από την Πολωνέζα Βάτορ.

Χάλκινο μετάλλιο και η εθνική του σκιτ

Η εθνική ομάδα ανδρών στο σκιτ της σκοποβολής, με τους Νίκο Μαυρομμάτη, Μάκη Μίτα και Μπάμπη Χαλκιαδάκη ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου. Οι σκοπευτές μας κατέλαβαν την 4η θέση στον προκριματικό και με σκορ 213 μπήκε στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο. Οι Γερμανοί είχαν τερματίσει 3οι στην κατάταξη με 215 αλλά αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους πρωταθλητές μας.

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Ακόμη δύο χάλκινα μετάλλια για τους πρωταθλητές μας-1

Από την πρώτη σειρά πήραν το προβάδισμα. Νικηφόρα συνέχισαν και στη δεύτερη σειρά κάνοντας το σκορ 4-0. Οι Γερμανοί απάντησαν με νίκη στην τρίτη σειρά (4-2) αλλά η υπεροχή των Ελλήνων υπήρξε καθοριστική στην τέταρτη σειρά. Με τη νίκη τους διαμόρφωσαν το σκορ σε 6-2. Το χρυσό κατέκτησε η ομάδα της Φινλανδίας κερδίζοντας 7-3 την Ιταλία.

Στους οκτώ καλύτερους πυγμάχους της διοργάνωσης προκρίθηκε ο Στέλιος Ρούλιας. Ο πρωταθλητής μας υπερίσχυσε του Σλοβένου Σιμούνοβιτς με 5-0 και πήρε το «εισιτήριο». Θέλει μία νίκη μόνο για να μπει στα μετάλλια.

Στην οκτάδα του ατομικού της τοξοβολίας προκρίθηκε και η Δήμητρα Παπαδοπούλου που νίκησε τη Γερμανίδα Μπάουερ με 6-2. Αύριο θα αντιμετωπίσει τη Γαλλίδα Καρολίν Λόπες από την Ελβετία. Οι Σταυρούλα Χαλέμου και η Ιωάννα Στυλιανή Καρακώστα κατέλαβαν την 7η θέση στα 10 μ. συγχρονισμένων καταδύσεων.  

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Ακόμη δύο χάλκινα μετάλλια για τους πρωταθλητές μας-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT