Σούπερ Λιγκ 1: Πρεμιέρα χωρίς…σασπένς

Σούπερ Λιγκ 1: Πρεμιέρα χωρίς…σασπένς

Στις 19-20 Αυγούστου σηκώνει αυλαία η Σούπερ Λιγκ 1 – Πότε είναι τα ντέρμπι

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και φιέστες, αφού η λαμπερή εκδήλωση ματαιώθηκε εξαιτίας των πυρκαγιών που κατακαίνε από χθες το πρωί την Αττική, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Σούπερ Λιγκ 1 η κλήρωση του πρωταθλήματος για τη νέα σεζόν. Οπως αναμενόταν, η πρεμιέρα που έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 19-20 Αυγούστου δεν είχε κάποια ντέρμπι, κάτι που ισχύει… μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Ετσι, την 1η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός τον Πανσερραϊκό, η ΑΕΚ τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Αρης θα παίξει στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Επίσης, θα αναμετρηθούν ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά και Βόλος – Λαμία.

Από την 4η αγωνιστική ανεβαίνει το θερμόμετρο με δύο μεγάλες αναμετρήσεις σε «Opap Arena» και Τούμπα – Στη «Λεωφόρο» το πρώτο ματς του ΠΑΟ με την ΑΕΚ.

Οσον αφορά τα ντέρμπι, αυτά θα πάνε μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro και συγκεκριμένα για την 4η αγωνιστική. Τότε, μάλιστα, θα έχουμε δύο ντέρμπι, ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Αρης. Ντέρμπι θα έχουμε και την αμέσως επόμενη (5η) αγωνιστική, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την ΑΕΚ. Από κει και πέρα θα παίξουν: 6η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Αρης, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, 8η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, 9η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, 10η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, 12η αγωνιστική: Αρης – Παναθηναϊκός και 13η αγωνιστική: ΑΕΚ – Αρης. Η κανονική διάρκεια θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαρτίου. Τα πλέι οφ και πλέι άουτ θα αρχίσουν στις 9-10 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 11-12 Μαΐου.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1 Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για τη νέα περίοδο, που ουσιαστικά ξεκίνησε από χθες. «Εύχομαι το πρωτάθλημα 2023-2024 να είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα που θα προσφέρει όμορφες στιγμές στους φιλάθλους. Είχαμε προετοιμαστεί για μια κλήρωση-γιορτή, όμως οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι συμπολίτες μας αλλά και οι ηρωικοί πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες και σε τέτοιες στιγμές το μυαλό όλων μας είναι δίπλα τους», ανέφερε, ενώ μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Θα ήθελα να περιοριστώ μόνο σε ευχάριστα μηνύματα σήμερα, αλλά δυστυχώς η εποχή επιβάλλει να δούμε κατάματα τις προκλήσεις και να δημιουργήσουμε το μέλλον που αξίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχουμε ήδη απευθυνθεί στην πολιτεία και έχουμε ζητήσει απόλυτη διαφάνεια για όσα ακούμε τον τελευταίο καιρό. Οσοι φταίνε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη το συντομότερο και να υποστούν και όσες ποινές προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή